AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Emziren Anne Hangi D vitamini kullanabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Emziren Anne Hangi D vitamini kullanabilir?​

“ABD’de yapılan ve prestijli Pediatri Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmaya göre emziren anneler günde 6.400 IU D vitamini alırsa bebeklere ayrıca D vitamini takviyesine gerek olmadığı gösterilmiş. Emziren annelere şimdilik tavsiye edilen doz ise 400 IU.

Emzirirken kalsiyum ilacı kullanılır mı?​

Kalori ihtiyacı, sizin çayınıza attığınız 2 kesme şekerden de, içtiğiniz ayranın tuzu ve yağından da karşılanır. Oysaki, piyasadaki emziren anne içecekleri size A, C, D, E, vitaminleri; folik asit, kalsiyum, demir takviyesi sunar ve aslında emziren bir annenin bu besinleri fazladan almaya hiç ihtiyacı yoktur.
Emziren anne günde kaç damla D vitamini almalı?​
Bu programda bütün gebelere ilk 3 aydan sonra günde 1200 IU (Günde 9 damla) D vitamininin ağızdan verilmesi ve bu uygulamanın emzirme süresince devam etmesi ve doğum sonrası en az ilk 6 ay sürdürülmesi planlanmıştır.

Anne sütünden bebeğe D vitamini geçer mi?​

Anne sütünden bebeğe D vitamini geçer mi?
Anne sütündeki D vitamininin daha kolay emildiği, dolayısıyla daha etkin olduğunun bilindiğini ifade eden Şerifi, anne sütünün tek başına süt çocuğunun D vitamini gereksinimini karşılayamayacağını dile getirdi.

D vitamini SUTE katılır mı?​

D vitamini SUTE katılır mı?
Çeşitli nedenlerle güneşlenme imkânı bulamayanların ağız yolu ile D vitamini almasında fayda vardır. (Eczanelerde satılan D vitamini içeren damla ve ampulleri doktorunuzun önerdiği dozda suya veya süte katarak alabilirsiniz.)

D Colefor emzirirken kullanılır mı?​

Emziren kadınlar tarafından kullanılması tavsiye edilmez.

Emziren anne ne kadar kalsiyum almalı?​

Örneğin, emzirme süresince günde 1000-1200mg kalsiyuma ihtiyaç var. Günlük kalsiyum alımı yetersiz olan emziren annelerde bu ihtiyaç vücuttaki kalsiyum depolarından karşılanır. İyi dengelenmiş doğal bir diyet programını sağlayabilmek için her besin grubundan yeterli miktarda tüketin.
D vitamini aldıktan sonra süt içilir mi?​
Güneşin az olduğu bu aylarda D vitamini eksikliği yaşamamak adına beslenme düzenine özen gösterilmelidir. Yağ bakımından zengin somon, sardalye, uskumru ve ton balığı tüketilmelidir. Bunun yanı sıra süt, süt ürünleri ve yumurtanın da beslenme düzenine eklenmesi gerekmektedir.

Bebeklere verilen D vitamini ne işe yarar?​

Bebeklere verilen D vitamini ne işe yarar?
Diyetle alınan kalsiyum ve fosforun bağırsaklardan emilmesini sağlar. Kemik erimesine yol açan bir hormon olan, paratiroid hormonun salgılanmasını önler. Vücutta kalsiyum ve fosfor dengesini sağlar, kemik ve kasların sağlığı için gereklidir.

D vitamini süte katılır mı?​

D vitamini süte katılır mı?

D vitamini bebekte huzursuzluk yapar mı?​

D vitamini zehirlenmesinde çocuklarda en fazla huzursuzluk ve kusma görülüyor. D vitamini öncelikle kalsiyum düzeyini yükseltiyor. Bir de idrarda kalsiyum atılımını arttırıyor.

D vitamini ne ile içilir?​

D vitamin kapsül, kandaki D vitamini değerinize göre hekim tarafından önerilir ve yemeklerden yarım saat sonra bir bardak (200 ml) su ile içilebilir.
Emziren anneler C vitamini serum kullanabilir mi?​
Emzirme döneminde bu serum bebeğe bir zarar verir mi? Şimdiden teşekkürler. Merhabalar Gamze Hanım. Bahsettiğiniz kremin aktif maddesi C vitaminidir ve bebeğinize bir zararı olmayacaktır.
 
Emziren annelerin D vitamini takviyesi konusunda dikkat etmeleri gereken detayları içeren bilgiler verilmiş. Özellikle ABD'de yapılan bir çalışmaya göre, emziren annelerin günlük 6.400 IU D vitamini alması durumunda bebeklere ekstra D vitamini takviyesine gerek olmadığı belirtilmiş. Ancak, şu anda tavsiye edilen doz 400 IU olarak geçiyor.

Ayrıca, emziren annelerin kalsiyum ilacı kullanıp kullanmaması gerektiğiyle ilgili bilgiler de paylaşılmış. Piyasadaki emziren anne içeceklerinin A, C, D, E vitaminleri; folik asit, kalsiyum, demir takviyesi sunduğu belirtilmiş ve bu nedenle emziren annelerin bu besinleri ekstra almasına gerek olmadığı vurgulanmış.

D vitamini alımı konusunda emziren annelere yönelik verilen bilgiler arasında günlük kaç damla alınması gerektiği de belirtilmiş. Önerilen miktarın günde 1200 IU (9 damla) olduğu ve bu uygulamanın doğum sonrası en az ilk 6 ay boyunca devam etmesinin planlandığı ifade edilmiş.

Bebeklerin D vitamini takviyesinin önemi ve işlevi ile ilgili bilgi verilmiş. D vitamini takviyesinin bağırsaklardan kalsiyum ve fosfor emilimini sağladığı, kemik erimesine yol açan hormonu kontrol ettiği, kalsiyum ve fosfor dengesini sağladığı ve kemik-kas sağlığı için gereklidir.

D vitamini takviyesi ile ilgili bir diğer konu ise, D vitamini SUTE'e katılıp katılmayacağı. Güneşlenme imkanı bulamayanların ağız yoluyla D vitamini almasının faydalı olabileceği ve eczanelerde satılan D vitamini içeren damla ve ampullerin doktor önerisi ile suya veya süte katılarak alınabileceği belirtilmiş.

Son olarak, D vitamini kullanımıyla ilgili detayları içeren bilgilerde yer almış. D vitamini kullanımının emzirme döneminde önerilmeyebileceği vurgulanmış. Beslenme düzeninde D vitamini eksikliğini önlemek adına yağ bakımından zengin besinlerin tüketilmesinin önemli olduğu ifade edilmiş.

Toparlayacak olursak, emziren annelerin D vitamini takviyesi konusunda bilinmesi gereken önemli detaylar ve öneriler detaylı bir şekilde açıklanmış.
 
Geri
Üst