- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Emülsifikasyon nedir biyoloji?
emülsiyon. Bir sıvının başka bir sıvı içinde küçük damlacıklar halinde dağılmasıyla oluşan heterojen ortam. Bir sıvının çözünmediği başka bir sıvı içinde mikroskobik boyutlu damlacıklar halinde dağılıp asılı kalması sonucu oluşan karışım.Ultrasonik emülsifikasyon nedir?
Ultrasonik emülsifikasyon yönteminde, enerji girişi alternatif elektrik gerilimine yanıtı genişletilebilen ve daraltılabilen, pizoelektrik kuartz kristal içeren sonikatör probu ile sağlanır.HLB değeri ne demek?
HLB değeri, yüzey etkin maddelerdeki, suda çözünen molekül uçun (baş) molekül ağırlığının, yağda çözünen moleküler kısmın (kuyruk) molekül ağırlığına oranıdır. 1-20 arasındali HLB değerleri, 11-20 arasında hidrofilik, 9’un altında ise lipofilik özellik gösterir.
Fako ne anlama geliyor?
FAKO, halk arasında lazerle katarakt ameliyatı olarak bilinen yöntemdir. Gerçekte bu tedavide lazer ışınlari değil ultrasonik dalga gücü kullanılmaktadır. Bu teknikle katarakt ortalama 2 mm’lik cerrahi kesiden temizlenir ve yine aynı insizyondan göz içi mercekleri yerleştirilir.
Fako ne demek tıp?
FAKO Ameliyatları Son Dönemin Gözdesi Halk arasında dikişsiz ya da lazerli ameliyatlar olarak bilinir. Bu yöntemde göze 2. Mm küçük kesi açılarak oradan girilir. Katarakt yani gözdeki bulanık gösteren göz merceği ultrason dalgaları veren bir cihaz ile eritilerek yerine özel olarak hazırlanan bir lens yerleştirilir.Mikro emülsiyonlar nedir?
Mikroemülsiyonlar; berrak, termodinamik olarak kararlı, izotropik sıvı karışımlardır. Yağ, su, yüzey etken madde ve yardımcı yüzey etken madde kullanılarak hazırlanırlar. Geleneksel emülsiyonlara oranla nano boyuta kadar inebilen çok küçük damlacıkları içerirler.Hidrofilik lipofilik balans nedir?
HLB; Griffin’e göre, amfifilik molekülün hidrofilik kısmının yüzde ağırlığının beşe bölünmesi ile elde edilen değerdir. Amfifilik moleküllerin hidrofilik ve lipofilik kısımları arasında bir denge vardır. Bu, hidrofilik-lipofilik denge “HLB” olarak ifade edilir.
Faz ayrışması ne demek?
Faz Ayrışması Nedir? Emülsiyon ve süppansiyonlar kendi hallerine bırakıldıklarında kendisini oluşturan bileşenlere ayrışırlar bu ayrışma durumuna faz ayrışması veya faz ayrılması denir. Emülsiyon ve süspansiyonlar faz ayrışma süresine göre uzun sürede ayrışan ve kısa sürede ayrışan olmak üzere 2 ye ayrılır.
Emülsiyon birbiri içerisinde çözülmeyen iki maddenin (su ve yağ) üçüncü bir bileşik (emülsifiyer) yardımıyla bir arada tutulması olayıdır. Ülkemizde genel olarak salam ve sosis olarak ikiye ayrılan emülsifiye tip ürünler dünyada 250 kadar tip, şekil ve yapıda üretilebilirler.
Nanoemülsiyonlar, 20- 200 nm boyutunda damlacıklara sahip olan sistem- lerdir. Nanoemülsiyonlar aracılığı ile besin öğelerinin vb. aktif bileşenlerin vücutta kontrollü salınımını sağ- lamak için nanoemülsiyonların oluşum mekanizmaları ve yapıları iyi bilinmelidir.
SY tipi emülsiyon nedir?
Emülsiyon Tipleri Eğer emülsiyon, yağ damlacıklarını su içinde içeriyorsa Y/S (su içinde yağ) emülsiyonu ve su damlacıklarını yağ içinde içeriyorsa S/Y (yağ içinde su) emülsiyonu olarak tanımlanır3 (Şekil 15.1). Yağ ve su fazı her zaman tek bileşen değildir. Her faz yardımcı maddeleri de İçerebilir.
Emülsifiye edici madde nedir?
yumurta sarısı, tam yumurta, süt, kazein, jelatin, soya, kas proteini gibi çeşitli proteinler, baharatlar, tuzlar, sakızlar, mono ve digliseritler, pektin, un, nişasta bunlara örnektir.