AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

EMO kayit gerekli mi?

Editör

Yeni Üye

EMO kayıt gerekli mi?​

Oda kaydınızın olmaması, özel sektörde veya kamuda çalışmanıza, mesleğinizi icra etmenize engel değildir. Oda kaydına ihtiyaç duyduğunuz anda kayıt yaptırmanız mümkündür.

EMO kaydı nasıl yapılır?​

Emo-Genç’e üye olabilmek için bulunduğunuz ildeki EMO birimine öğrenci kimliğiniz, nüfus cüzdanınız ve 2 fotoğrafla giderek üye olabilirsiniz. Öğrenci üyelerden aidat ve kayıt ücreti alınmaz. Öğrenci üyeler kontenjan dahilinde oda etkinliklerinden ücretsiz veya indirimli olarak yararlanırlar.

EMO ya Kimler Üye Olabilir?​

EMO ya Kimler Üye Olabilir?
EMO – YENİ ÜYELİK. KİMLER ÜYE OLABİLİR? Türkiye’deki ve denkliği YÖK tarafından tanınmış yurtdışındaki üniversitelerin; Elektrik, Elektronik, Elektrik – Elektronik, Kontrol, Elektronik-Haberleşme, Telekomünikasyon, Biyomedikal ve Mikroelektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar üye olabilir.

EMO üyelik aidatı ne kadar?​

EMO üyelik aidatı ne kadar?
AİDATIMI NASIL ÖDEYEBİLİRİM? Odamızın aylık aidat tutarı 2021 yılı süresince 25 TL’dir. Yıllık 300. TL’dir.

Meslek odalarına kayıt zorunlu mu?​

Esnaf ve sanatkârlar, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren durumlarını otuz gün içinde bağlı bulundukları sicile tescil ve Sicil Gazetesinde ilan ettirmekle yükümlüdürler. Sicil marifetiyle de ilgili odaya kayıtları gerçekleştirilir. Sicil ve oda kaydı zorunlu olup; isteğe bağlı değildir.

Mimarlar odaya kayıt olmak zorunda mı?​

Üyelik kaydında lisans diploması esastır. İlgili kanun ve yönetmeliklere göre Türkiye’de Mimarlık mesleğinde çalışabilmek için, mimarlık bölümünü bitirmiş mimarların, Mimarlar Odasına üye olması zorunludur.

Serbest elektrik mühendisi ne is yapar?​

Serbest elektrik mühendisi ne is yapar?
Elektrik mühendisi; elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi üzerine çalışır. Elektrik üreten cihazın, elektrik dağıtımında kullanılan araç ve diğer teçhizatların üretiminde gerekli hesaplama ve kalite kontrollerini yapar.

EMO kayıt belgesi nasıl alınır?​

EMO kayıt belgesi nasıl alınır?
ÜYELİK BAŞVURU BELGELERİ
- 3 adet renkli vesikalık fotoğraf.
- Kayıt Ücreti. ( 2019 için 50 TL)
- Şube veya temsilciliklerimizden temin edilebilecek kayıt formu.
- Aidat ödeme yükümlülüğü odaya kayıt olunduğu aydan itibaren başlamaktadır.

EMO aidat ucreti ne kadar?​

EMO – AİDAT ÖDEMESİ Elektrik Mühendisleri Odası 47. Olağan Genel Kurulu`nda, 2021 yılı için üye aidat bedeli aylık 25 TL olarak belirlenmiştir.

EMO kaydı, Elektrik Mühendisleri Odası'na üye olmayı sağlayan bir işlemdir. Oda kaydının olmaması, özel sektörde veya kamuda çalışmanıza engel değildir ancak ihtiyaç duyduğunuzda kaydolmanız mümkündür. EMO'ya üye olmak için ilgili EMO birimine başvurmanız gerekmektedir. Öğrenci üyelerden aidat ve kayıt ücreti alınmamaktadır ve birçok etkinlikten ücretsiz veya indirimli olarak yararlanabilirler. EMO'ya üye olabilmenin şartları arasında Elektrik, Elektronik, Kontrol, Elektronik-Haberleşme, Telekomünikasyon, Biyomedikal ve Mikroelektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak bulunmaktadır. EMO'ya üye olmanın yıllık aidatı 300 TL'dir.

Meslek odalarına kayıt zorunludur ve esnaf ve sanatkârların durumlarını tescil ettirmeleri gerekmektedir. Mimarlar için ise üyelik kaydında lisans diploması esastır ve Türkiye'de Mimarlık mesleğinde çalışabilmek için Mimarlar Odası'na üye olmak zorunludur.

Serbest elektrik mühendisi ise elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi gibi görevlerle ilgilenir.

EMO kayıt belgesi almak için gerekli belgeler arasında 3 adet renkli vesikalık fotoğraf, kayıt ücreti ve kayıt formu bulunmaktadır.

Son olarak, EMO'nun 2021 yılı için belirlenen aylık üye aidat bedeli 25 TL olarak açıklanmıştır. Bu aidat ödemesiyle oda üyeliğinizi sürdürebilirsiniz.

Geri