AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Emlak Yonetim muzayede nedir?

Editör

Yeni Üye

Emlak Yönetim müzayede nedir?​

Emlak Yönetim Müzayede Süreci Nasıl İşler? Müzayede (Açık artırma), kurum ve kuruluşların uhdesinde bulunan gayrimenkullerin (konut, iş yeri ve arsaların) satışında alıcılar arasında fiyat artırma esasına dayanan, doğru satış koşulları ve doğru katılımcılarla doğru fiyatı bulmayı amaçlayan satış biçimidir.

Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret A Ş kime ait?​

2009 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) iştiraki olarak kurulan Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret AŞ aynı yıl, imalatı tamamlanmış ve site sakinlerinin hizmetine açılmış olan projelerde yönetim hizmeti vermeye başlamıştır.

Emlak müzayede teminat iadesi ne zaman yapılır?​

Emlak müzayede teminat iadesi ne zaman yapılır?
Bu süre içerisinde en yüksek 2. Teklif sahiplerinin yatırmış oldukları katılım teminatları alıkonulacaktır. En yüksek teklif sahibinin kendisine verilen süre içerisinde sözleşme imzalaması durumunda en yüksek 2. Teklif sahibinin katılım teminatı 3(üç) iş günü içerisinde iade edilecektir.

Emlak müzayede bayrak no nedir?​

Katılım teminatını ödeyen ve teklif vermek için işbu şartnameyi imzalayan her bir gerçek veya tüzel kişiye her bir katılım teminatı için bir bayrak numarası verilecektir. Katılımcılar en yüksek teklif sahibi olduklarında kullandıkları bayrağı teslim edeceklerdir.

Müzayedeye nasıl katılırım?​

1- Müzayedeye seyirci olarak katılmak için herhangi bir prosedür yok. Müzayededen bir eser satın almak içinse kimlik bilgilerinizle müzayede şirketine başvurmanız gerekiyor. 2- Müzayede günü, sözleşme formu imzalayıp üzerinde numara yazan bir bayrak almanız gerekiyor.

Emlak Yönetim Hangi Bakanlığa Bağlı?​

Emlak Yönetim Hangi Bakanlığa Bağlı?
Emlak Müzayede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) başta olmak üzere kamu kurumlar ve özel kuruluşların uhdesinde bulunan konut, iş yeri ve arsaların müzayede ile satış organizasyonlarını da yapan kurumdur.

Toki Açık artırmaya kimler katılabilir?​

Ayrıca, açık artırma (teklif alma) gününde de başvuru kabul edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan ve 18 yaşını doldurmuş olan gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun kurulmuş tüzel kişilikler başvuru yapabilecektir.

Emlakyonetim nedir?​

Emlak ve Emlak Yönetimi, gayrimenkul sektöründe istihdam edilecek insan kaynaklarını eğitmek, öğrencilere gayrimenkul değerleme, pazarlama ve yönetim bilgilerinin yanı sıra etik değerler kazandırmayı amaçlayan bir disiplindir.

Müzayede nasıl yapılır?​

Müzayede nasıl yapılır?
Geleneksel müzayede, alıcıların birbirini izleyen artırma önerilerinin müzayede yöneticisi tarafından kabul edilecek en yüksek bedele ulaşması sürecidir. Hollanda tipi müzayedede ise satıcı mal için önerdiği bedeli giderek azaltır, her alıcının kabul ettiği bedele malı satar; bedel çok düşmüşse malı satıştan çeker.

Emlak Yönetim Müzayede, gayrimenkullerin (konut, iş yeri ve arsaların) satışında alıcılar arasında fiyat artırma esasına dayanan bir satış biçimidir. Bu süreç, doğru satış koşulları ve doğru katılımcılarla doğru fiyatı bulmayı amaçlar. Bir müzayede (açık artırma) sırasında katılımcılar belirli koşulları yerine getirerek tekliflerde bulunurlar ve en yüksek teklifi veren alıcı malı satın almaya hak kazanır.

Emlak Yönetim Hizmetleri ve Ticaret AŞ, 2009 yılında TOKİ'nin iştiraki olarak kurulmuştur. Tamamlanmış projelerde site sakinlerine yönetim hizmeti sunmaktadır.

Emlak müzayedelerinde katılımcılar teklif vermek için katılım teminatı yatırmak zorundadırlar. En yüksek teklif sahibine satışın gerçekleşmesi için belirli bir süre tanınır. En yüksek teklif sahibi sözleşmeyi imzalarsa, en yüksek ikinci teklif sahibinin katılım teminatı iade edilir.

Emlak müzayedelerinde her katılımcıya katılım teminatı için bir bayrak numarası verilir. En yüksek teklif sahibi belirlendiğinde, katılımcılar bayraklarını teslim ederler.

Emlak Müzayede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ gibi kamu kurumlarıyla iş birliği yaparak gayrimenkul satış organizasyonlarını gerçekleştiren bir kurumdur.

Müzayede katılımı için seyirci olarak katılabilir veya bir eser/mal satın almak için müzayede şirketine başvurabilirsiniz. Müzayedeye katılmak isteyenlerin sözleşme formu imzalayarak bayrak almaları gerekmektedir.

Müzayedeler, geleneksel müzayede yöntemi veya Hollanda tipi müzayedede gerçekleşebilir. Geleneksel müzayedede alıcılar artan tekliflerde bulunurken, Hollanda tipi müzayede ise satıcı malın fiyatını azaltarak kabul edilebilir bir teklif bulmaya çalışır.

Geri