Emirdağ Usulü Etli Karışık Sarma Tarifi İçin Malzemeler
1 demet salamura asma yaprağı
1 lahananın çeyreği
İç harcı için ;
2 su bardağı pirinç
1 büyük boy domates
1 su bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı sumak
Yarım tatlı kaşığı tuz
Bir fiske şeker
Birkaç dal taze maydanoz
250 gram kıyma
3 büyük boy kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı ya
Bir miktar sıcak su
Sosu için;
Yarım çay bardağı sıcak su
2 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Emirdağ Usulü Etli Karışık Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Salamura yaprak tuzundan arındırılması için yıkanır biraz soğuk suda bekletilir.
Lahana yaprakları sıcak suda hafif haşlanır( ben daha önceden hafif haşlanmış halde derin dondurucuya koyduğum lahanalardan kullandım)
İç harcı için pirinç yıkanır nişastası gidinceye kadar kuru soğanın 1 tanesini çok ince küp küp doğrayıp tencerede bir miktar sıvı yağla kavrulur.
Pembeleşince içine yıkanan pirinç eklenir, birazda pirinçler kavrulunca içine bir büyük boy domates kabuğu soyulup rendelenir.
Gözkararı da su ekleyip pirinçler domatesli suyu çekinceye kadar pişirilir.
Ocağın altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
Diğer iç harç malzemeleri karıştırılır içine soğuyan pirinçlerde eklenir.
1 tane soğanda rendelenir harmanlanır.
Asma ve lahanalar serçe parmak ebatında ince şekilde sarılır.
Kalan diğer 1 tane soğan kalın kalın doğranıp düdüklü tencerenin zeminine döşenir .
Lahanalar alta asma yaprakları üste gelecek şekilde döşenir .
Sos malzemeleri karıştırılıp pişirilmeden sarmaların üzerine gezdirilir.
Sarmaların üzeri geçecek kadar sıcak su eklenir .
Düdüklü tencerenin sebze pişirme ayarında ilk kaynama sesini duyuncaya kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşe alarak 30dk pişirin .
Düdüklünün havası alıp açtıktan sonra ilk sıcağı geçince sıcak olarak servis edilir.
Yanınada sarımsaklı naneli yoğurtla servis edin( isterseniz üzerine pişirme kapağı ağırlık koyabilirsiniz ben koymadım düdüklüde pişirdim düz pişirmede 45dk ila 1saat arası kontrol ederek kısık ateşte de pişirebilirsiniz) Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Emirdağ Usulü Etli Karışık Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 demet salamura asma yaprağı
1 lahananın çeyreği
İç harcı için ;
2 su bardağı pirinç
1 büyük boy domates
1 su bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı sumak
Yarım tatlı kaşığı tuz
Bir fiske şeker
Birkaç dal taze maydanoz
250 gram kıyma
3 büyük boy kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı ya
Bir miktar sıcak su
Sosu için;
Yarım çay bardağı sıcak su
2 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Emirdağ Usulü Etli Karışık Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Salamura yaprak tuzundan arındırılması için yıkanır biraz soğuk suda bekletilir.
Lahana yaprakları sıcak suda hafif haşlanır( ben daha önceden hafif haşlanmış halde derin dondurucuya koyduğum lahanalardan kullandım)
İç harcı için pirinç yıkanır nişastası gidinceye kadar kuru soğanın 1 tanesini çok ince küp küp doğrayıp tencerede bir miktar sıvı yağla kavrulur.
Pembeleşince içine yıkanan pirinç eklenir, birazda pirinçler kavrulunca içine bir büyük boy domates kabuğu soyulup rendelenir.
Gözkararı da su ekleyip pirinçler domatesli suyu çekinceye kadar pişirilir.
Ocağın altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
Diğer iç harç malzemeleri karıştırılır içine soğuyan pirinçlerde eklenir.
1 tane soğanda rendelenir harmanlanır.
Asma ve lahanalar serçe parmak ebatında ince şekilde sarılır.
Kalan diğer 1 tane soğan kalın kalın doğranıp düdüklü tencerenin zeminine döşenir .
Lahanalar alta asma yaprakları üste gelecek şekilde döşenir .
Sos malzemeleri karıştırılıp pişirilmeden sarmaların üzerine gezdirilir.
Sarmaların üzeri geçecek kadar sıcak su eklenir .
Düdüklü tencerenin sebze pişirme ayarında ilk kaynama sesini duyuncaya kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşe alarak 30dk pişirin .
Düdüklünün havası alıp açtıktan sonra ilk sıcağı geçince sıcak olarak servis edilir.
Yanınada sarımsaklı naneli yoğurtla servis edin( isterseniz üzerine pişirme kapağı ağırlık koyabilirsiniz ben koymadım düdüklüde pişirdim düz pişirmede 45dk ila 1saat arası kontrol ederek kısık ateşte de pişirebilirsiniz) Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Emirdağ Usulü Etli Karışık Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı