AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Emir ve komuta birligi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Emir ve komuta birliği ne demek?​

Emir-Komuta Birliği İlkesi: Örgüt içinde bir işgörenin belirli bir iş hakkında birden fazla üstten emir almaması ilkesidir.

Komuta zinciri ne demek?​

en üstteki kişi ve en alttaki kişi aralarında yüzlerce komuta zinciri sayesinde birbirlerine direk bağlıdırlar. yapılan bir hata sırasında kimin sorumlu olduğu bellidir, emrin kime verildiği gayet açıktır. emrin gerçekleşme hızı da düşünülürse, düzgün uygulandğında en hızlı sistem olabilir.
-Kurmay organlar; işletmenin temel amaçlarını gerçekleştiren kumanda organlarının en etkin biçimde çalışmalarına yardımcı olur. Ancak; Kurmay organlar işletme yönetiminde yürütme işlerine karışmazlar. -Yerleri ana fonksiyon departman ve bölümlerinin yanında olmasına rağmen, yönetici olarak hiçbir rolleri yoktur.
Komuta yetkisi ne demek?
Komuta yetkisi bir organizasyonda emir verme ve iş yaptırma gücünü temsil eder. Komuta yetkisi organizasyonun hiyerarşik yapısı içinde yukarıdan aşağıya doğru bir yön takip eder. Diğer bir ifade ile yukarıdan aşağıya dikey iletişim hakimdir.
Kurmay ilişki nedir?
Kurmay yetki, kişiye danışmanlık yapma hakkı veren bir yetkidir. Kurmay yetkiye sahip kişinin emir verip iş yaptırma hakkı yoktur. Bu yetkiye sahip kişi kendi uzmanlık alanıyla ilgili konularda karar verecek yöneticiye bilgi aktararak yöneticinin alacağı kararları kolaylaştırıp isabetli karar almasını sağlar.

Dikey Kurmay organizasyon nedir?​

İşletmeler geleneksel olarak dikey organizasyon olarak bilinen yukarıdan aşağıya, hiyerarşik bir yapı kullanarak faaliyet göstermiştir. Bir alternatif, daha az yönetim katmanından oluşan ve işlevler arası ekiplerin kullanımına daha fazla güvenen yatay bir organizasyon yapısı uygulamaktır.

Danışma yetkisi nedir?​

1-GÖREV TANIMI: Hastaneye gelen hasta ve yakınlarının sorunlarına çözüm bulacakları doğru adreslere yönlendirmek, hasta, hasta yakını veya kurumu ziyarete gelen diğer kişileri kurum işleyişi hakkında bilgilendirmektir.
 
Geri
Üst