AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Emekli Sandigi istege bagli prim ne kadar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Emekli Sandığı isteğe bağlı prim ne kadar?​

1/1/2021 ila 31/12/2021 tarihleri arasında ödenebilecek isteğe bağlı sigorta primi aylık alt sınırı,119,25 TL x 30 x % 20 = 715,50 TL.

5510 sayılı Kanuna kimler tabidir?​

1 Ekim 2008’den önce sözleşmeli öğretmenlik, vekil öğretmenlik, sözleşmeli memur, yedek subaylığı olmayan kişi 5510 sayılı kanun hükümlerine tabidir.
SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı nerede?
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Emekli maaş dökümü nasıl alınır?
4A, 4B ve 4C sigorta sistemlerinden herhangi birinden emekli olmuş tüm vatandaşların geçmiş çalışmalarına dair prim ve sigorta tutarı vb. bilgilere ulaşabileceği emekli maaş dökümü belgesini e-Devlet kapısı üzerinden almak mümkündür.

2021 yılı isteğe bağlı sigorta primi ne kadar?​

Buna göre 2021 yılı için; prime esas günlük kazanç alt sınırından kazanç beyanında bulunan bir isteğe bağlı sigortalının ödemesi gereken aylık prim tutarı 1.144,80 TL’dir.

Isteğe bağlı Iştirakçilik primi ne kadar?​

İsteğe bağlı iştirakçilik, kişinin intibakı esas alınarak SGK prim kesintilerini, yani hem Kurum karşılığı olan % 20, hem de kişi kesintisi olan % 16 ve de % 12 Sağlık kesintisi tutarlarını her ay SGK ya ödemek suretiyle yararlanma işlemidir.
5510 Tabi ne demek?
Ancak 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yani Ekim/2008 aybaşından önce memuriyeti olanlar için “Emekli Sandığı Kanunu uygulanmaya devam edilir” şeklinde hüküm konuldu. Bu nedenle 15 Ekim 2008 tarihinden önce atanmış memurlar Emekli Sandığı’na, sonra atanmış memurlar ise yeni Kanun 5510’a tabi oldular.
Memur emeklilik işlemleri nereden takip edilir?
4C yani emekli sandığı çalışanları için emeklilik başvuru sorgulama işlemini (https://www.turkiye.gov.tr/4c-emeklilik-islemleri-evrak-takibi) bağlantı linkine tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Açılan sayfada eğer bir emeklilik başvurunuz varsa ona dair bilgileri görebilirsiniz.

Sgk’nın numarası kaç?​

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

Bordro Dökümü nasıl alınır?​

(https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama) İsterseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan “Yazdır” butonu yardımıyla yazdırabilirsiniz. Özel sektörde çalışanlar maaş bordrosu alabilmek için çalıştıkları kurumun İnsan Kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrolarını elde edebilir.
Emekli maaşını gösterir belge nereden alınır?
Bağ-Kur’a bağlı çalışan bir kişi gelir belgesi olarak vergi levhası göstermeleri yeterli olmaktadır. Emekliler için ise yine E-Devlet üzerinden alınabiliyor.
 
Geri
Üst