AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

EMDR egitimi ne kadar surer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

EMDR eğitimi ne kadar sürer?​

EMDR temel eğitiminin birinci basamağı olan bu eğitim 4 eğitim günü, 2 süpervizyon günü ve 3 yazılı vaka sunumu şeklinde düzenlenir. Eğitim teori ve teknik uygulama bölümlerini içerir. Eğitim, EMDR Europe ve/veya EMDR Institute onaylı eğitmenlerce verilebilir.

EMDR gerçekten işe yarıyor mu?​

EMDR gerçekten işe yarıyor mu?
TSSB haricinde travmanın sebep olabileceği ya da şiddetlendirebileceği psikiyatrik rahatsızlıklarda da EMDR terapisi son derece etkilidir. Çünkü travmaya maruz kalmış bütün psikiyatrik tablolarda EMDR terapisi kliniğin şiddetini azaltmakta ve tedavi başarısını artırmaktadır.

EMDR tedavisi kesin çözüm mü?​

EMDR terapi süreci uzman kişiler tarafından alındığında 5 ile 10 seansta kesin çözüme kavuşmaktadır.

Aile danışmanları EMDR eğitimi alabilir mi?​

Aile danışmanları EMDR eğitimi alabilir mi?
Ayrıca aile danışmanlığı yüksek lisansını veya 450 saatlik Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını tamamlamış olanlar ve ilgili bölümlerde halen öğrenciliği devam edenler EMDR eğitimini alıp uygulayabilirler.

EMDR nasıl etki eder?​

EMDR, işlevsel olmayan şekilde depolanmış olan anıları işleyerek, şimdiki zaman algısını düzenlemeye yardımcı olur. Uygun şekilde işlenen anılar, özellikle erken dönem anılar olduğunda iç görünün ve öz-değerin artmasına yardımcı olarak daha adaptif bir durumun oluşmasına yardımcı olur.

EMDR ne zaman işe yaramaz?​

EMDR ne zaman işe yaramaz?
Odaklanmamak. EMDR’nin her zaman işe yaramamasında önemli oln etken de; odaklanma sorunudur. EMDR’de tercihen her seansta 1 olaya odaklanılır. Tabii ki çağrışımlar başka olayı da getirir ama o gün o seans için hedeflenilmiş 1 olay vardır.

EMDR tedavisi kaç seans sürer?​

EMDR yönteminde özellikle net, tek bir olayla geliyorsan çok hızlı bir şekilde, bazen değerlendirme sonrasında 1-2 seansta bile önemli ölçüde ilerleme sağlanabilmektedir. Eğer daha karmaşık ve kronik konular üzerinde çalışılacaksa 15-20 seans ya da daha uzun süreli bir çalışma da gerekebilir.

EMDR eğitimini kimler alabilir?​

EMDR eğitimini kimler alabilir?
Kimler Katılabilir: Ruh sağlığı alanında eğitim veren üniversitelerin herhangi bir bölümünden mezun olmak,(Psikiyatrist, Psikolog, Psikolojik Danışman, Psikiyatri Hemşiresi, Sosyal Hizmet Uzmanı, vb), en az iki yıldır danışan görüyor ve şuan halen meslekte aktif olmak gereklidir.

EMDR terapisi etkili mi?​

Özellikle büyük travmaların çözümlenmesinde EMDR ‘ın başarılı olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca her tür erken dönem rahatsızlık verici deneyim, büyük travmalara benzer şekilde, uzun süreli olumsuz etkilere sahiptir.

EMDR eğitimi genellikle temel eğitim olarak iki basamakta gerçekleşmektedir. İlk basamak eğitimi genellikle 4 eğitim günü, 2 süpervizyon günü ve 3 yazılı vaka sunumu şeklinde düzenlenmektedir. Bu eğitim teorik bilgi ve uygulama becerilerini içerir. Eğitim EMDR Europe ve/veya EMDR Institute onaylı eğitmenler tarafından verilmelidir.

EMDR terapisi birçok psikiyatrik rahatsızlıkta etkili olabilmektedir. Özellikle travmaya maruz kalmış bireylerde görülen psikiyatrik tablolar üzerinde tedavi başarısını artırmakta ve klinik şiddeti azaltmaktadır. Bununla birlikte, EMDR tedavisi kesin çözüm sunabilse de, sürecin uzmanlar tarafından yönetilmesi ve bireye özgü olarak ilerlemesi önemlidir. 5 ile 10 seanslık terapi genellikle kesin sonuçlar elde edilmesini sağlayabilir.

Aile danışmanları da EMDR eğitimi alabilirler. Aile danışmanlığı alanında yeterli eğitim almış ve belirli kriterleri karşılayan kişiler EMDR eğitimini alabilir ve uygulayabilirler.

EMDR, işlevsel olmayan şekilde depolanmış anıları işleyerek, şimdiki zamanda daha adaptif tepkiler verilmesine yardımcı olur. Uygun şekilde işlenen anılar, iç görüyü artırarak öz-değerin yükselmesine katkı sağlayabilir.

EMDR terapisi her durumda işe yaramayabilir. Özellikle odaklanma sorunu, terapinin etkisini azaltabilir. Her seansın bir hedef olay üzerinde odaklanması önemlidir. Ayrıca terapinin süresi de kişinin konusuna, karmaşıklığına ve ihtiyacına göre değişebilir. Net bir olayla gelen bireylerde hızlı sonuçlar alınabilirken, daha karmaşık konular daha uzun bir süreç gerektirebilir.

EMDR eğitimine katılabilmek için genellikle ruh sağlığı alanında eğitim almış, en az iki yıldır danışmanlık yapan ve meslekte aktif olan bireyler EMDR eğitimini alabilirler. Bu genellikle psikiyatrlar, psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikiyatri hemşireleri, sosyal hizmet uzmanları gibi alanlardan mezun olan kişileri kapsamaktadır.

Son olarak, EMDR terapisinin büyük travmaların çözümünde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Aynı zamanda erken yaşantılara dayalı olumsuz deneyimlerin tedavisinde de faydalı olabilmektedir.

Geri