Embriyo transfer edildikten sonra ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Embriyo transfer edildikten sonra ne olur?​

Göğüslerde dolgunluk, adet görecek gibi kasıklarda ağrı, pembe- kırmızı, kahverengi damla şeklindeki akıntılar transfer işlemi sonrasında görülebilecek durumlardır. Bu durumlarla karşılaştığınızda korkmanıza ya da endişelenmenize gerek yoktur. Transfer işleminden sonra duş yapmanızda bir sakınca yoktur.

Embriyo transferi ne demek?​

Embriyo transferi, en genel tanımıyla, laboratuvar ortamında döllenmiş yumurtaların, yani embriyoların kadının rahmine yerleştirilmesi işlemidir.
İmplantasyon, tıpta embriyonun (cenin), uterusa (rahime) gömülmesidir. implantasyon genelde fundusun ön ve arka duvarında olur. Bu sırada blastosistin etrafını saran tabaka(zona pellusida),içteki sıvının artan basıncı ile incelerek kaybolur.
Embriyo tutunması nasıl olur?
İmplantasyon, yani tutunma, transfer edilen bir embriyo, endometriyal astarda uterusun duvarına tutunduğunda meydana gelir. Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden 2- 5 gün sonra yumurta toplama işleminden 6- 10 gün sonra implantasyonun gerçekleşmiş olması beklenir.
Transfer edilen embriyo kaç günde tutunur?
4 haftada yani döllenmeden 7 gün sonra blastokist evresinde embriyo uterus duvarına tutunur. Önce epitele sonra dolaşım sistemine peretre olur. Embriyo tutunması en çok endometriumun üst, arka, orta hatta olur.

Tüp bebek transferi yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?​

Embryo transferi sonrasında cinsel aktivite bulunulmamalı, sigara ve kahve içilmemeli, çay açık olmak üzere 2-3 bardak içilebilir, bitkisel çaylar 1-2 çaybardağı içilebilir; sıcak banyo, soğuk duş alınmamalı: ılık duş olarak, hemen embryo transferi günü bile alınabilir; fazla meyve yenmemeli, kilo alınmamalıdır.

Embriyo transfer işlemi nasıl yapılır?​

Embriyolog ucuna enjektör bağlı olan silikondan yapılmış yumuşak, uzun ve ince transfer kateterinin içine embriyoları çekerek transfere hazırlar. Doktor daha sonra transfer kateterinin ucunu rahim girişinden (serviksten) geçirerek, embriyoları rahim (uterus) boşluğuna bırakır.
Embriyo Rahime Ne Zaman Tutunur? Döllenmenin ardından meydana gelen zigot, hızla bölünür ve 5 ya da 6. günden itibaren blastokist olarak tanımlanır. Fallop tüplerinde gelişimi devam eden blastokist, rahme ulaşır ve gelişimini sürdürmek için ihtiyaç duyduğu kan damarlarından birine tutunur.
 
Geri
Üst