AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

EMBA MBA nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

EMBA MBA nedir?​

Executive MBA (EMBA), iş dünyasında kendini geliştirmek isteyen yöneticilere açık, pratiğe odaklı bir lisans üstü programdır. Pratiğe odaklı olmasının bir sonucu olarak yalnızca belli bir iş tecrübesi olan yöneticiler, Executive MBA programlarına kabul edilir.

MBA ne demek Ekşi?​

işletme masterı anlamına gelen kısaltma.

Uzaktan MBA nedir?​

Uzaktan MBA nedir?
Zaman ve mekan sınırlaması olmadan, eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Uzaktan Öğretim Sistemi’nde İşletme, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, Bankacılık-Finans, İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim, Yönetim Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans programlarında eğitim veriyor.

E-MBA hangi üniversitelerde var?​

E-MBA hangi üniversitelerde var?
Hangi Üniversitelerde e-MBA Var?
- Anadolu Üniversitesi e-MBA.
- Atatürk Üniversitesi e-MBA.
- Bahçeşehir Üniversitesi e-MBA.
- Beykent Üniversitesi e-MBA.
- Bülent Ecevit Üniversitesi e-MBA.
- Çukurova Üniversitesi e-MBA.
- Ege Üniversitesi e-MBA.
- Erzincan Üniversitesi e-MBA.

Executive MBA hangi üniversitelerde var?​

Boğaziçi Üniversitesi harç ücretleri ne kadar?​

Boğaziçi üniversitesinde, yeni düzenlemelere göre, uluslararası lisansüstü ve doktora öğrencilerinin geçen akademik yılında 1500 TL, önceki yıllarda 768 TL olan harç parası bu dönem 2250 Türk Lirası ödemesi gerekmektedir.

MBA ne kadar?​

MBA ne kadar?
2021-2022 eğitim-öğretim yılı için program ücreti 42.900 TL’dir. Program 13 dersi kapsayan üç dönemden oluşmaktadır. I.dönem 5, II. ve III.dönemler ise 4 ders bulunmaktadır. Ders başına ücret 3.300 TL’dir.

E-MBA Türkçe nedir?​

E-MBA Türkçe nedir?
e-MBA : Uzaktan eğitim şeklinde yapılan MBA çeşididir. Türkiye’de birçok vakıf üniversitesi ve bazı devlet üniversiteleri özellikle çalışma hayatında bulunanlara kolaylık sağlamak amacıyla e-MBA programları başlatmış bulunmaktalar. e-MBA programında dersler internet üzerinden verilmektedir. Eğitim süresi 3 yarıyıldır.

Executive MBA (EMBA), iş dünyasında kendini geliştirmek isteyen yöneticilere yönelik, genellikle hafta sonları veya akşamları iş saatlerine uygun şekilde düzenlenen bir lisans üstü programdır. Bu programlar genellikle pratik odaklı olup, katılımcıların iş deneyimlerini program içinde uygulamalarla birleştirerek yöneticilik becerilerini geliştirmeyi amaçlar. EMBA programlarına kabul genellikle belli bir iş deneyimine sahip yöneticiler arasından yapılır.

MBA (Master of Business Administration), işletme alanında yüksek lisans seviyesinde verilen bir programdır. Ekşi Sözlük'te söz konusu kısaltma, işletme masterı anlamına gelmektedir.

Uzaktan MBA, online veya uzaktan eğitim formatında sunulan MBA programlarıdır. Bu tür programlar sayesinde öğrenciler zaman ve mekan kısıtlamaları olmaksızın eğitimlerini alabilirler. Farklı alanlarda uzaktan eğitim yoluyla MBA programları sunulmaktadır, örneğin İşletme, Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği, Bankacılık-Finans, İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim, Yönetim Bilişim Sistemleri gibi.

E-MBA programları da uzaktan eğitim şeklinde sunulan Executive MBA programlarıdır. Türkiye'de pek çok üniversite, özellikle çalışan profesyonellere kolaylık sağlamak amacıyla e-MBA programları başlatmıştır. Bu programlarda dersler genellikle online platformlar üzerinden verilir ve katılımcılar belirlenen süre içinde dersleri tamamlarlar.

Boğaziçi Üniversitesi'nin harç ücreti, uluslararası lisansüstü ve doktora öğrencileri için belirli dönemlerde güncellenmektedir. 2021 yılında belirtilen ücret 2250 Türk Lirası şeklindedir.

MBA programları genellikle ücret olarak yüksek seviyelerde yer alır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için MBA programı ücreti 42.900 TL olarak belirtilmiştir. Program genellikle 13 dersden oluşur ve 3 dönem sürebilir. Ders başına ücret ise 3.300 TL şeklindedir.

E-MBA programı, uzaktan eğitim formatında gerçekleştirilen MBA programlarıdır. Türkiye'deki birçok üniversite, özellikle çalışma hayatında olan bireylere destek olmak amacıyla e-MBA programları sunmaktadır. Bu programlarda genellikle dersler internet üzerinden, online olarak verilir ve eğitim süresi 3 yarıyıl olarak planlanmıştır.

Geri