Emardan once sigara icilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
140.917
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Emardan önce sigara içilir mi?​

İncelemeden önceki 6 saat içinde hiçbir şey yiyip içmemeli, çiğnememeli veya sigara içmemelisiniz.

MR yanılma olur mu?​

‘MR her zaman anormallik bulur, çoğu dikkate alınmamalı’ Ama ön tetkiklerde bulguya rastlanmadan sadece MR öyle gözüküyor diye ameliyat olmaz. Biz sonuçta hastayı tedavi ediyoruz görüntüyü değil. Hastanın şikâyeti yoksa MR’daki görüntüsü bozuk diye ameliyat olmasına gerek yok.
MR girerken nelere dikkat edilmeli?
Mr çekimi sırasında dikkat isteyen bazı hususlar vardır. Hastanın üzerinde metal eşyanın bulunmaması, hastaya çekime uygun önlük giydirilmesi, hastanın çekim anında hareketsiz kalması ve bazı durumlarda hastanın nefesini tutması dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.
Kapalı alan korkusu olanlar nasıl MR çektirebilir?
Betatom’ da kullanılmaya başlanan Açık Emar Cihazı ile kapalı alan korkusu olan hastalar, yaşlılar ve çocuklar istenirse yanlarına refakatçı alarak yalnızlık hissini yaşatmadan (hiçbir zararlı röntgen ışını içermedği için hamileler de dahil) rahatlıkla emar çektirebilirler.

MR sonucu başka doktora gider mi?​

Hasta MR (manyetik rezonans – emar) veya BT (bilgisayarlı tomografi) filmini hangi hastanede çektirmiş olursa olsun, başka hastaneye gittiğinde oradaki doktor da önündeki bilgisayarın ekranından filmlere bakabilecek. Bu imkan sadece Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmetlerinden yararlanan kişiler için geçerli olacak.

MR çekimine nasıl gidilir?​

Emar çekimine girecek olan kişinin öncelikle üzerinde olan yüzük, küpe, kolye, saat, gözlük, kemer gibi metal barındıran tüm aksesuarları çıkartması gerekir. Daha sonra kapalı MR cihazı ile çekim yapılacaksa hasta MR cihazına yatırılır ve özel radyo anteni bağlanır.
Diş teliyle MRA girilir mi?
Görüntüyü bozmayacak alanda çekilen MR için diş tellerini çıkartmaya gerek yoktur. Görüntünün teşhis için önemli olduğu ve tellerin o bölgenin görüntüsünü bozduğu durumlarda diştelleri çıkartılabilmektedir. Tedavi sonrası içten tel takılan teller de MR çekimini olumsuz etkilemez, görüntüyü bozmaz.
 
Geri
Üst