AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elveda kim soyluyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Elveda kim soyluyor?​

Fikret Dedeoğlu – Elveda ( Official Video ) – YouTube.

Nereden sevdim o zalimi şarkı sözü kime ait?​

Nereden sevdim o zalimi şarkı sözü kime ait?
Şarkı listesi
# | Şarkı | Söz
1 | Zalim (Nereden Sevdim O Zalimi) | Ertuğrul Polat
2 | Bir Bilebilsen | Ahmet Selçuk İlkan
3 | Sen De Bizdensin | Orhan Gencebay
4 | Kaçma Gülüm | Hamza Dekeli

Sen beni ömrünce unutamazsın sözleri kime ait?​

Sen beni ömrünce unutamazsın sözleri kime ait?
Ali Tekintüre, (d. 1953; Besni, Adıyaman – ö. 15 Aralık 2017; İstanbul), Türk müzisyen, söz yazarı ve şair.

Elveda ne zaman denir?​

Elveda tdk sözlük anlamı nedir Bir daha kavuşulmayacağı düşünülen bir şeyden ayrılırken kullanılan bir söz: Elveda ey güzel günler! Bir daha karşılaşılmayacak biçimde ayrılırken Allah’a ısmarladık, Allah’a emanet olun anlamlarında kullanılan bir söz.

Nereden sevdim o zalim kadını hikayesi?​

Nereden sevdim o zalim kadını hikayesi?
Selâhattin Pınar, bir gün eşinin öğle uykusu için çekildiği odasının anahtar deliğinden içeri baktığında, damarına morfin şırınga ettiğini gördü ve çöktü. Morfin için eczacıyla ilişkiye girmişti Afife.. Ama Pınar, eşine öfkeden çok, merhamet duyuyordu. Onu hayata döndürebilmek için çırpınmaya başladı.

Hangimiz sevmedik ilk kim söyledi?​

Hangimiz sevmedik ilk kim söyledi?
müslüm gürses’in 1994 yılında çıkardığı senden vazgeçmem albümünün a yüzünde yer alan güzide eserdir. sözleri ali tekintüre’ye, müziği ali osman erbaşı’na aittir.
Sen affetsen ben affetmem ilk kim söyledi?​
Besteleriyle arabesk müziğe damgasını vuran Burhan Bayar, “Sen Affetsen Ben Affetmem” şarkısının nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı: “1984 senesinin sonuydu. Ali Tekintüre bu şarkının sözlerini bana getirdi, ben de aldım katlayıp cebime koydum.

Aysel Yakup oğlu kimdir?​

Aysel Yakup oğlu kimdir?
Aysel Yakupoğlu Gönül Yarası, Sen Gittin Ya şarkıları ile tanınmıştır. Aysel Yakupoğlu, 29 Ocak 1982 tarihinde Ankara Bala’da doğmuştur. İlkokul ve ortaokulu Dеmеtеvlеr İlköğrеtim Okulunda, Lisеyi Yеnimahallе Yunus Emre Kız Mеslеk Lisеsindе okudu.

Aysel Yakup oğlu kaç yaşında?​

Aysel Yakup oğlu kaç yaşında?
Aysel Yakupoğlu, 29 Ocak 1982 tarihinde Ankara Bala’da dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokul eğitimini Demetevler İlköğretim Okulu’nda, liseyi Yenimahalle Yunus Emre Kız Meslek Lisesi’nde bitirmiştir. 1999 yılında Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosuna girmeye kazanmıştır.

Temcit vakti ne demek?​

Üç aylarda recebin ilk gecesiyle başlayıp ramazanın teravih kılınan ilk gecesine kadar yatsı namazının ardından, ramazanda ise sahurdan sonra müezzinler tarafından halkın iştirakiyle minarede okunurdu. Temcîd sahur vaktinde okunduğundan halk arasında “sahur” mânasına da gelir.

Elveda, vedalaşma anlamına gelen bir kelime olup bir daha kavuşulmayacağı düşünülen durumlarda kullanılan bir sözcüktür. Genellikle veda edilen kişi veya şey için dile getirilen bir duygudur. "Elveda ey güzel günler!" gibi ifadelerde sıklıkla kullanılır.

"Nereden sevdim o zalim kadını" hikayesi, Selâhattin Pınar'ın eşinin morfin bağımlısı olduğunu keşfetmesiyle başlar. Eşi onu öğle uykusunda damarına morfin şırınga ederken gören Selâhattin Pınar, eşinin durumuna üzülerek ona yardım etmeye çalışır. Eşinin bu durumuna rağmen ona karşı merhamet duyar ve onu hayata döndürebilmek için çabalar. Bu hikaye, bir insanın sevgisi ve merhameti üzerine odaklanmaktadır.

"Sen beni ömrünce unutamazsın" sözleri ünlü söz yazarı ve şair Ali Tekintüre'ye aittir. Bu sözler genellikle unutulmayan bir sevginin ifadesi olarak kullanılır ve duygusal bağlamda anlam taşır.

Temcit vakti, üç aylarda Receb'in ilk gecesinden Ramazan'ın teravih kılınan ilk gecesine kadar ve Ramazan ayında sahurdan sonra müezzinler tarafından minarelerde okunan dua ve zikirlerin vakitlerine verilen isimdir. Sözcük, sahur vakti okunduğu için "sahur" anlamına da gelir ve bu dualar toplumun bir araya gelmesine vesile olur.

Ünlü sanatçı Müslüm Gürses'in seslendirdiği "Hangimiz Sevmedik" şarkısı, 1994 yılında "Senden Vazgeçmem" albümünde yer almaktadır. Sözleri Ali Tekintüre'ye, müziği ise Ali Osman Erbaşı'na aittir. Bu şarkı, Türk müziğinin sevilen ve unutulmayan eserleri arasında yer almaktadır.

Aysel Yakupoğlu, Türk sanat müziği sanatçısıdır ve şarkılardaki yorumuyla tanınmaktadır. 29 Ocak 1982 doğumlu olan Aysel Yakupoğlu, Ankara'nın Bala ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatını Ankara'da tamamlamış ve Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosuna kabul edilmiştir.

Efsane sanatçı Burhan Bayar'a ait "Sen Affetsen Ben Affetmem" şarkısının sözleri Ali Tekintüre'ye aittir. Bu şarkının bestesi Burhan Bayar tarafından yapılmıştır ve 1984 yılında ortaya çıkmıştır. Şarkı, Türk müziğinde unutulmaz eserler arasında yer almaktadır.

Geri