Elmas (Kokoş) Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
3 su bardağı un
125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bulamak için;
Toz şeker
Üzeri için;
Nutella
Elmas (Kokoş) Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı bir kabın içerisinde karıştırın.
Daha sonra un hariç bütün gereçleri ekleyip tekrar karıştırın.
En son azar azar un ek edip sert olmayan bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın ve toz şekere batırın.
Ortasına çukur açıp tepsiye dizin.
170 derece evvelden ısıtılmış fırına koyun 20-25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine nutella sıkıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Elmas (Kokoş) Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı un
125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bulamak için;
Toz şeker
Üzeri için;
Nutella
Elmas (Kokoş) Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı bir kabın içerisinde karıştırın.
Daha sonra un hariç bütün gereçleri ekleyip tekrar karıştırın.
En son azar azar un ek edip sert olmayan bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın ve toz şekere batırın.
Ortasına çukur açıp tepsiye dizin.
170 derece evvelden ısıtılmış fırına koyun 20-25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine nutella sıkıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Elmas (Kokoş) Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı