Elmalı Yüzükler

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Yüzükler Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta sarısı
70 gram un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı vanilya şekeri
1 kabartma tozu
1 yumurta akı (sertleşene kadar çırpılmış)
2 adet elma
3 yemek kaşığı tarçın

Elmalı Yüzükler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, tereyağı ve yumurta sarısını güzelce karıştırın.
Unu kabartma tozuyla birlikte ekleyip spatula ile karıştırarak hamur haline getirin.
Yaklaşık 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Altına çırpılmış yumurta akını karıştırın.
Elmaları soyun, çekirdeği kesin, 8 mm kalınlığında halkalar halinde kesin ve tarçın ile bulayın.
Hazırlanan tepsiyi (yağlayın) birinci hamurdan ,sonra bir dilim elma halkası, sonra tekrar üzerine humuru dökün.
200 dereceye evvelden ısıtılmış bir fırının ortasında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Kekleri çıkarın ve pudra şekeri ile süsleyin. Afiyet olsun.
Elmalı Yüzükler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst