Elmalı Turta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç harcı için;
4 orta boy elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Dövülmüş ceviz
Üzeri için;
Pudra şekeri

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tereyağı,yoğurt,sıvı yağı ve şekeri alarak karıştıralım.
Un, kabartma tozu , vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyelim hamurumuz kıvamını alınca mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp derin dondurucuya atıp yarım saat bekletelim.
Geride kalan hamuru büyük boy yuvarlak borcama yayıp iç harcı hazırlayana kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
İç harç için uygun bir kaba rendelenmiş elmalarımızı, şeker ve tarçını ekleyelim.
Elmaların rengi dönene kadar kavuralım en son dövülmüş cevizimizi ekleyip bir iki dk daha çevirip ocağımızın altını kapatalım.
Harcımızın ilk sıcağı çıkınca dolaptan dinlenen hamurumuzu çıkarıp üzerine yayalım.
Derin dondurucuda 30 dk bekleyen hamurumuzu çıkarıp üzerine rendeleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun
Elmalı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst