Elmalı Turta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler

Hamur Materyalleri;
1 paket tereyağı yahut margarin (250 gram)
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2.5 – 3 su bardağı un
Elmalı İç İçin;
3-4 adet elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin;
Pudra şekeri

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurun materyallerini karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Sonra hamuru iki modüle ayırıp, parçalardan birini buzdolabına koyuyoruz.
Elmaları rendeleyip tarçın ve şeker ile karıştırıyoruz.
Dışardaki hamuru borcama seriyoruz.
Elmalı içi içine yayıyoruz (suyunu hafif süzerek).
Buzdolabındaki hamuru çıkarıp elmalı için üzerini büsbütün kaplayacak biçimde rendeliyoruz.
180 derece üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun .
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst