AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Turta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi için;
3 adet elma(küçükse 4 adet)
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kırık ceviz(olmasa da olur)
1 tatlı kaşığı tarçın
Tart hamuru için;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
50 gr.margarin (kıtırlık versin diye koydum dilerseniz eklemeyebilirsiniz 1 çay bardağı sıvı yağ olarak ayarlayabilirsiniz )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında)

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Elmaları rendeleyip üzerine şekeri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
Altını kapatıp tarçını ve cevizi ekleyelim soğumaya bırakalım.
Hamuru için en son un kontrollü olarak ekleyeceğiz,bütün malzemeler eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz bir tanesi daha büyük olacak şekilde ikiye ayırıyoruz.
Ben tart kalıbı büyüklüğünde merdaneyle açıp yağlanmış tepsiye hafifçe elimle bastırarak yaydım. (kalınlığı küçük parmağımız kadar olsa yeterli benim ki daha inceydi)
Üzerine soğuyan elmalı harcımızı yayalım.
Kalan hamuru da merdaneyle açıp isterseniz şeritler halinde kesip harcın üzerine yerleştiriyoruz.
Benim şekil verme aparatım vardı onunla yapmaya çalıştım acele yaptığımdan şekli biraz bozuk oldu ama tadı efsane.
Önceden ısıtılmış 160°c fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Çıkınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.
Elmalı Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst