AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Turta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un (kontrollü ekleyin )
İç harcı için;
5 adet elma (boyutuna nazaran arttırıp azaltabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tarçın (azaltabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker (elmalar çok ekşi değil ise azaltın çok şekerli olur yoksa)

Elmalı Turta Tanımı Yapılışı

Öncelikle iç harcını hazırlayalım; elmaları rendeleyelim sonra tarçını ve toz şekeri ekleyelim güzelce karıştıralım ve beklemeye alalım.
Hamur için gerekli olan tereyağı, toz şeker, süt, sıvı yağ, yumurtayı karıştırma kabına alalım ve güzelce karıştıralım.
Sonra karışıma vanilin ve kabartma tozunu ekleyelim.
Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
Hamur kulak göğsü kıvamına gelince üzerine streç ve ya pak bir bez ile üzerini kapatalım buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakalım.
Hamur dinlendikten sonra hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim koparalım kenara bırakalım.
Büyük parçayı ister bir merdane ile ister elinizde açın ve kalıba eşit biçimde kalıba yayın.
Üzerine dinlenmeye aldığınız elma harcını dökelim.
Harcın üzerine evvelden ayırdığınız küçük hamur kesimini bir merdane yardımı ile açalım şeritler keserek harcın üzerine kafes biçiminde dizelim.
Evvelden ısıtılmış fırında fansız fırında 180°lık fırında yaklaşık 30-35 dakika ortası denetimli olarak pişirelim.
Turta soğuyunca üzerine pudra şekeri döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not-Hamur da piştikten sonra dağılma ve ya parçalanma olmadı ben dayanamayıp yedim
 
Geri
Üst