AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Turta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
125 gram sıvı yağ
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur)
İç Harç;
3 adet elma
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tarçın
Üzeri İçin;
Pudra şekeri

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmaları soyun, rendeleyip ocağa alın.
Ardından toz şeker ekleyin yumuşayan elmaları kapatmaya yakın tarçını ekleyin ve soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına sırası ile materyalleri ekleyin.
Unu denetimli bir biçimde ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak hamuru ikiye bölün bir modülünü 15 dakika kadar dondurucuya bırakın.
Yağladığınız tart kalıbına hamuru yayın.
Ardından iç harcı bırakın her yere eşit gelecek biçimde.
Dondurucuya bıraktığınız hamuru harcın üzerine rendeleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırında çıkarıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra servis tabağına alıp pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst