AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Turta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
50 gram yumuşak tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
İç harcı için;
3 orta uzunluk elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı için; elmaların kabukları soyularak robottan çekilir.
Elma, toz şeker suyunu çekene kadar pişirilir, tarçın eklenir, Soğumaya bırakılır.
Hamuru için; tüm gereçler karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edilir.
Küçük uzunluk yuvarlak borcama pişirme kağıdı serilir.
Hamurun yarısı elimizle bastırarak tepsiye yayılır.
Üzerine soğuyan iç harç yayılarak yerleştirilir.
İç harcın üzerine kalan hamur yuvarlak açılarak kapatılır.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Üzerine pudra şekeri serperek servis edilir.
Not: Kullandığım tepsinin çapı 26 cm.

Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst