AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Turta

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler

Elmalı harcı için;
3 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için;
1 paket katı yağ (Eritilmiş)
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya tozu
4-4,5 su bardağı un

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, tavaya alalım üzerine 1 çay bardağı şeker ekleyelim güzelce pişirelim, suyunu çekip yumuşayınca ocağı kapatalım tarçını ekleyelim karıştıralım.
Hamurumuz için gereçlerini (Şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya tozu, eritilmiş yağı ve unu) sırasıyla ekleyelim, ele yapışmayan hamur elde edelim.
Hamurun yarısından da az kesim koparıp buzdolabına koyalım, geri kalan hamuru dikdörtgen borcama az sıvı yağı ekleyelim güzelce yayalım hamurumuzu elimizle bastırarak tabanı gözükmeyecek formda düzeltelim.
Elmalı harcını alıp hamurumuzun üzerine güzelce yayalım, buzdolabındaki hamuru alıp rende yardımıyla harcımızın üzerine heryerini örtecek biçimde bitene kadar yapalım.
Önceden ısıtılmış 175-180 derece alt-üst ayarında 30 dk pişirelim. Şimdiden afiyet olsun Elmalı kurabiye tanımıma de sayfamdan ulaşabilirsiniz.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst