AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Turta (Tek Lokmalık)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı Turta (Tek Lokmalık) Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 buçuk yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
Alabildiğince un
İç harcı ;
3 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Turta (Tek Lokmalık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
Elmaları rendeleyip üzerine şeker ve tarçını ekleyip 10 dk pişirelim.
Daha sonra cevizleri ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamurunuz için un harici bütün malzemeyi düzgünce karıştıralım.
Daha sonra denetimli bir biçimde unumuzu ek edip yumuşak bir hamur elde edelim.
Aslında dilediğiniz hali verebilirsiniz ancak ben minik olsunlar diye küçük cupcake kalıbını kullandım.
Minik toplar yapıp formunu kalıpta verip içine harcımızı koyalım.
Hamurdan modüller koparıp üzerine şeritler yapıp evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Pişen turtaların üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapalım … afiyetle instagram @sirinn_mutfagimm.
Elmalı Turta (Tek Lokmalık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst