Elmalı Turta Tanımı İçin Gereçler
1 paket tereyağı 250 gram
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildigi kadar un (yumuşak hamur olacak)
Elmalı iç harcı için
6 rendelenmiş elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine
pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaları kabuklarını soyup rendeleyip bir tavaya alalım. Üstüne şekeri koyup pişirelim suyunu çekene kadar.
Tarçını ekleyelim ve soğumaya alalım.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alalım.
Üzerine yumurta, yoğurt, sıvı yağı, pudra şekeri koyup yoğuralım.
Sonrasında kabartma tozu vanilyayı ve yavaş yavaş denetimli bir halde unu ek edelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzun 3 te 1 ni ayıralım üzerine rendelemek için başka hamuru tepsiye yayalım.
Üzerine elmali harcımızdan yerleştirip üstüne kalan hamuru rendeleyelim.
180 derecede fazla kızartmadan pişirelim.
Pişen pastanın üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim.
1 paket tereyağı 250 gram
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildigi kadar un (yumuşak hamur olacak)
Elmalı iç harcı için
6 rendelenmiş elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine
pudra şekeri
Elmalı Turta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaları kabuklarını soyup rendeleyip bir tavaya alalım. Üstüne şekeri koyup pişirelim suyunu çekene kadar.
Tarçını ekleyelim ve soğumaya alalım.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alalım.
Üzerine yumurta, yoğurt, sıvı yağı, pudra şekeri koyup yoğuralım.
Sonrasında kabartma tozu vanilyayı ve yavaş yavaş denetimli bir halde unu ek edelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzun 3 te 1 ni ayıralım üzerine rendelemek için başka hamuru tepsiye yayalım.
Üzerine elmali harcımızdan yerleştirip üstüne kalan hamuru rendeleyelim.
180 derecede fazla kızartmadan pişirelim.
Pişen pastanın üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim.