Elmalı Tart Tanımı İçin Materyaller
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 pk vanilya
Yaklaşık 5 su bardağı un
İç materyali;
4 büyük elma
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaları rendeleyin şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
Şeker ölçüsünü elmalarınızın ekşiliğine nazaran ayarlayabilirsiniz.
Tarçın ve cevizi ek edip ocağı kapatabilirsiniz.
Hamur materyalleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hazırladığınız hamuru iki kesime bölün kullanacağınız kalıbın büyüklüğüne nazaran merdane ile açın hamurunuzu yayın ve çatalla delikler açın.
Akabinde hazırladığınız elmalı harcı döküp üzerine kalan hamurla istediğiniz biçimde örtün.
175 derece evvelden ısıtılmış fanlı fırına gönderin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Son 10 dakika fırının ısısını düşürüp çalıştırmaya devam edin.
Benim pişirme sürecim yaklaşık 45-50 dakika sürdü.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Uzun müddet ağır ağır pişmeli, hamur kıtır olmalı ki, elmalı harç hamuru yumuşatmasın. Afiyet olsun
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 pk vanilya
Yaklaşık 5 su bardağı un
İç materyali;
4 büyük elma
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaları rendeleyin şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
Şeker ölçüsünü elmalarınızın ekşiliğine nazaran ayarlayabilirsiniz.
Tarçın ve cevizi ek edip ocağı kapatabilirsiniz.
Hamur materyalleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hazırladığınız hamuru iki kesime bölün kullanacağınız kalıbın büyüklüğüne nazaran merdane ile açın hamurunuzu yayın ve çatalla delikler açın.
Akabinde hazırladığınız elmalı harcı döküp üzerine kalan hamurla istediğiniz biçimde örtün.
175 derece evvelden ısıtılmış fanlı fırına gönderin üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Son 10 dakika fırının ısısını düşürüp çalıştırmaya devam edin.
Benim pişirme sürecim yaklaşık 45-50 dakika sürdü.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Uzun müddet ağır ağır pişmeli, hamur kıtır olmalı ki, elmalı harç hamuru yumuşatmasın. Afiyet olsun
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı