Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
200 gram margarin yahut tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilya
İç için;
5-6 elma
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı kadar ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçin için elmalar rendelenir tavaya alınır. Elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken elmalara şeker ilave edilir şeker eriyene kadar pişirilir. Tarçın ve ceviz eklenip ocaktan alınır. Soğuması için beklenir.
Hamuru için margarin, sıvı yağ ve yumurta düzgünce karıştırılır.
Pudra şekeri eklenir karıştırmaya devam edilir.
Un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek hamur düzgünce yoğurulur.
Hamur çok yumuşak olmayacak ele yapışmayan bir hamur yoğrulacak.
Hamurun 1/3′ ü kadarı ayrılır geri kalan hamur tart kalıbına nazaran açılır. Yağlanmış tart kalıbına hamur konur.
Üzerine elmalı harç dökülür.
Ayırmış olduğumuz hamur istenirse buzluğa konur dondurulur ve elmaların üzerine rendelenir ya da hamur merdane ile açılıp halli kesilerek elmaların üzerine yerleştirilir.
170 derece fırında pişirilir.
Tart pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenebilir.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram margarin yahut tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilya
İç için;
5-6 elma
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı kadar ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İçin için elmalar rendelenir tavaya alınır. Elmalar suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken elmalara şeker ilave edilir şeker eriyene kadar pişirilir. Tarçın ve ceviz eklenip ocaktan alınır. Soğuması için beklenir.
Hamuru için margarin, sıvı yağ ve yumurta düzgünce karıştırılır.
Pudra şekeri eklenir karıştırmaya devam edilir.
Un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek hamur düzgünce yoğurulur.
Hamur çok yumuşak olmayacak ele yapışmayan bir hamur yoğrulacak.
Hamurun 1/3′ ü kadarı ayrılır geri kalan hamur tart kalıbına nazaran açılır. Yağlanmış tart kalıbına hamur konur.
Üzerine elmalı harç dökülür.
Ayırmış olduğumuz hamur istenirse buzluğa konur dondurulur ve elmaların üzerine rendelenir ya da hamur merdane ile açılıp halli kesilerek elmaların üzerine yerleştirilir.
170 derece fırında pişirilir.
Tart pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenebilir.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı