Elmalı Tart Tanımı İçin Gereçler
Yarım paket margarin yahut tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağından biraz fazla un
İçi için:
4 büyük elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 avuç ceviz
Üzerine;
Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Rendelenmiş elma, toz şeker, tereyağ tarçın suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz, kavurduktan sonra cevizimi ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
Hamurumuzu hazırlıyoruz, margarin, sıvı yağ, toz şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya karıştırıp unumuzu ekliyoruz.
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Portakal büyüklüğünde bir kesim koparıp streç ile sarıp dondurucumuza kaldırıyoruz.
Kalan hamurumuzu tepsimize yayıp çatalla iz yapıyoruz.
Kabarmaması için ve iç harcımızı hamurumuzun üzerine yayıyoruz.
Akabinde donmuş olan hamurumuzu tepsimizin üzerine rende ile rendeliyoruz.
160 derecede ortalama on beş dakika pişiriyoruz.
Birinci sıcağı çıktığı vakit pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyetler olsun .
Yarım paket margarin yahut tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağından biraz fazla un
İçi için:
4 büyük elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1 avuç ceviz
Üzerine;
Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakalım.
Rendelenmiş elma, toz şeker, tereyağ tarçın suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz, kavurduktan sonra cevizimi ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
Hamurumuzu hazırlıyoruz, margarin, sıvı yağ, toz şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya karıştırıp unumuzu ekliyoruz.
Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Portakal büyüklüğünde bir kesim koparıp streç ile sarıp dondurucumuza kaldırıyoruz.
Kalan hamurumuzu tepsimize yayıp çatalla iz yapıyoruz.
Kabarmaması için ve iç harcımızı hamurumuzun üzerine yayıyoruz.
Akabinde donmuş olan hamurumuzu tepsimizin üzerine rende ile rendeliyoruz.
160 derecede ortalama on beş dakika pişiriyoruz.
Birinci sıcağı çıktığı vakit pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyetler olsun .