AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elmalı Tart

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Tart Tanımı İçin Gereçler

İç materyali için;
4 büyük elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Hamuru için;
125 gram tereyağ
1 buçuk yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
3 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Elmalı Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle elmaları rendeleyerek tavaya alıyoruz.
Üzerine şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ve cevizi ekleyip karıştırıp soğuması için kenara alıyoruz.
Hamuru için ;un ,kabartma tozu, vanilin hariç materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
Üzerine kuru gereçleri de ekleyip yoğuruyoruz.
2 yağlı kağıt ortasına hamurdan biraz daha fazlasını alıp pişirme kalıbımızın büyüklüğünde açıyoruz.
Pişirme kalıbımızı güzelce yağlayıp hamuru yerleştiriyoruz.
Üzerine çatalla delikler açıyoruz.
Hazırladığımız elmalı harcı hamurun üzerine yayıyoruz.
Kalan hamuru da üzerine rendeleyerek kapatıyoruz.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Ben tart kalıbı kullandım siz küçük yuvarlak borcam da yapabilirsiniz
 
Geri
Üst