AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Tart

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Elmalı harç için:
4 adet orta uzunluk elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
Pudra şekeri

Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Tarçını ve şekeri de ekleyip tavada suyunu salıp çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Tart hamuru için yumurta, tereyağı, şekeri yeterlice elimizle karıştıralım. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk. Kadar dinlenmeye bırakalım.
Hamuru ikiye bölelim. Bir kesimini alıp iki yağlı kağıt ortasında oklava ile açalım. Yağlanmış borcama yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım. Kalan hamuru tekrar açıp şeritler halinde keselim ve tartın üzerine serin.
Önceden ısıtılmış 18o derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Soğuduktan sona üzerine pudra şekeri serpin.
*büyük uzunluk borcam kullandım (daha kalın olmasını istiyorsanız küçük borcam kullanın).
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst