SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
1 adet yumurta
Yarım kalıp yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağından az şeker
1 adet vanilin
1 adet kabartma tozu
3 su bardağı un
Harcı için
3 adet elma
3 yemek kaşık şeker
2 yemek kaşık tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamuru yaparak başlıyoruz. Tüm sıvı ve katı materyalleri koyuyoruz.
Daha sonra yavaşça unları ekliyoruz hamur yumuşak olucak buna dikkat edelim.
Daha sonra iç harcını hazırlıyoruz.Elmalarımızı soyup rendeliyoruz.
Daha sonra şeker ve tarçını ekleyip ocağa alıyoruz
Elmalarımız biraz ölünce ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamuru ili top halinde ayırıyoruz ve iki yağlı kağıt ortasına alıp merdane ile açıyoruz.
Daha sonra tart kalıbına alıyoruz üzerine elmalı harcı döküyoruz.
Geri kalan hamur ile üzerine form veriyoruz.
180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz ve afiyet olsun.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için
1 adet yumurta
Yarım kalıp yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağından az şeker
1 adet vanilin
1 adet kabartma tozu
3 su bardağı un
Harcı için
3 adet elma
3 yemek kaşık şeker
2 yemek kaşık tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamuru yaparak başlıyoruz. Tüm sıvı ve katı materyalleri koyuyoruz.
Daha sonra yavaşça unları ekliyoruz hamur yumuşak olucak buna dikkat edelim.
Daha sonra iç harcını hazırlıyoruz.Elmalarımızı soyup rendeliyoruz.
Daha sonra şeker ve tarçını ekleyip ocağa alıyoruz
Elmalarımız biraz ölünce ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Dinlenen hamuru ili top halinde ayırıyoruz ve iki yağlı kağıt ortasına alıp merdane ile açıyoruz.
Daha sonra tart kalıbına alıyoruz üzerine elmalı harcı döküyoruz.
Geri kalan hamur ile üzerine form veriyoruz.
180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz ve afiyet olsun.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı