SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Materyaller
Tart hamuru için;
150-200 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un
Elmalı harç için;
5 büyük elma
4-5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kadar ceviz
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı Yapılışı
Evvel iç harç hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya alın.
Üzerine şekeri de ek edin.
Elmalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
En son ceviz ve tarçını ekleyip ocaktan alın.
Hamur materyallerini un hariç karıştırın.
Unu yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru iki kesime bölün biri küçük biri büyük olacak.
Küçük hamuru streç sinemayla sarıp buzluğa kaldırın.
Öbür hamuru altına yağlı kağıt serili olan borcama yerleştirin.
Elmalı harçla da ortasını doldurun.
En son buzlukta ki hamuru tartın üzerine rendeleyin.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz dikkatli kesin o kadar güzelki kum üzere dağılıyor keserken afiyetler olsun.
( tart kalıbınız yoksa şayet büyük yuvarlak cam borcam işinizi görecektir).
Tart hamuru için;
150-200 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un
Elmalı harç için;
5 büyük elma
4-5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kadar ceviz
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı Yapılışı
Evvel iç harç hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya alın.
Üzerine şekeri de ek edin.
Elmalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
En son ceviz ve tarçını ekleyip ocaktan alın.
Hamur materyallerini un hariç karıştırın.
Unu yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru iki kesime bölün biri küçük biri büyük olacak.
Küçük hamuru streç sinemayla sarıp buzluğa kaldırın.
Öbür hamuru altına yağlı kağıt serili olan borcama yerleştirin.
Elmalı harçla da ortasını doldurun.
En son buzlukta ki hamuru tartın üzerine rendeleyin.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz dikkatli kesin o kadar güzelki kum üzere dağılıyor keserken afiyetler olsun.
( tart kalıbınız yoksa şayet büyük yuvarlak cam borcam işinizi görecektir).