Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Tart (Kıyır Kıyır)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Materyaller

Tart hamuru için;
150-200 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı nişasta
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3-3.5 su bardağı un
Elmalı harç için;
5 büyük elma
4-5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kadar ceviz

Elmalı Tart (Kıyır Kıyır) Tanımı Yapılışı

Evvel iç harç hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya alın.
Üzerine şekeri de ek edin.
Elmalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
En son ceviz ve tarçını ekleyip ocaktan alın.
Hamur materyallerini un hariç karıştırın.
Unu yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru iki kesime bölün biri küçük biri büyük olacak.
Küçük hamuru streç sinemayla sarıp buzluğa kaldırın.
Öbür hamuru altına yağlı kağıt serili olan borcama yerleştirin.
Elmalı harçla da ortasını doldurun.
En son buzlukta ki hamuru tartın üzerine rendeleyin.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz dikkatli kesin o kadar güzelki kum üzere dağılıyor keserken afiyetler olsun.
( tart kalıbınız yoksa şayet büyük yuvarlak cam borcam işinizi görecektir).
 
Geri
Üst