Elmalı Tarçınlı Çörek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin ;
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket toz maya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı şeker
4 su bardağı un
İçi İçin;
5 adet orta uzunluk elma
Yarım çay bardağı şeker (elmayla pişirmek için)
Yarım çay bardağı toz şeker (tarçınla karıştırmak için)
2 tatlı kaşığı tarçın
Üzerinin Sosu İçin;
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
Hamura Sürmek İçin;
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Elmalı Tarçınlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına hamur gereçlerini alıp yumuşak bir hamur yapalım. Üzerini kapatıp bir saat mayalandıralım.
İç materyali için elmaları soyup küçük küçük küp formunda doğrayıp tavaya alalım ve yarım çay bardağı şekerle biraz pişirip kenara alalım.
Öbür bir kasede toz şeker ve tarçını karıştıralım.
Mayalanan hamuru biraz un serpip tezgaha alalım çok ince olmayacak biçimde dikdörtgen halinde açalım.
Hamurumuzun üzerine 1 yemek kaşığı erittiğimiz tereyağını sürelim.
Daha sonra her yerine şekerli tarçını serpelim.
Akabinde pişirdiğimiz elmaları her yerine gelecek halde serpiştirelim ve rulo yapalım.
Ruloyu iki parmak genişliğinde modüllere keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye kestiğimiz kesimleri yerleştirelim.
Üzerini kapatıp 30-45 dakika kadar bekletelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Biraz ılıyan tatlımızın üzerine sürmek için 1 su bardağı pudra şekerine 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştıralım ve karışımı pastanın üzerine kaşıkla ya da sıkma torbasıyla gezdirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun .
Elmalı Tarçınlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru İçin ;
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket toz maya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı şeker
4 su bardağı un
İçi İçin;
5 adet orta uzunluk elma
Yarım çay bardağı şeker (elmayla pişirmek için)
Yarım çay bardağı toz şeker (tarçınla karıştırmak için)
2 tatlı kaşığı tarçın
Üzerinin Sosu İçin;
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
Hamura Sürmek İçin;
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Elmalı Tarçınlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına hamur gereçlerini alıp yumuşak bir hamur yapalım. Üzerini kapatıp bir saat mayalandıralım.
İç materyali için elmaları soyup küçük küçük küp formunda doğrayıp tavaya alalım ve yarım çay bardağı şekerle biraz pişirip kenara alalım.
Öbür bir kasede toz şeker ve tarçını karıştıralım.
Mayalanan hamuru biraz un serpip tezgaha alalım çok ince olmayacak biçimde dikdörtgen halinde açalım.
Hamurumuzun üzerine 1 yemek kaşığı erittiğimiz tereyağını sürelim.
Daha sonra her yerine şekerli tarçını serpelim.
Akabinde pişirdiğimiz elmaları her yerine gelecek halde serpiştirelim ve rulo yapalım.
Ruloyu iki parmak genişliğinde modüllere keselim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye kestiğimiz kesimleri yerleştirelim.
Üzerini kapatıp 30-45 dakika kadar bekletelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Biraz ılıyan tatlımızın üzerine sürmek için 1 su bardağı pudra şekerine 2 yemek kaşığı su ekleyip karıştıralım ve karışımı pastanın üzerine kaşıkla ya da sıkma torbasıyla gezdirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun .
Elmalı Tarçınlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı