Elmalı Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Yarım su bardağından biraz fazla yoğurt (sütle yoğurdu da karıştırabilirsiniz aynı ölçü olacak şekilde, ben öyle yaptım)
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket şekerli vanilin
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Arzuya göre ceviz ya da fındık, üstüne tarçın
2 adet elma ( tatlı daha iyi olur)
Elmalı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt süt, şeker, yağ ve vanilini güzelce çırpıyoruz. (boza gibi bir kıvama geliyor)
Çırptıktan sonra buradan yarım bardak piştikten sonra üzerine dökmek için sos ayırıyoruz.
Sosumuzu ayırdıktan sonra 2 yumurta kırıp tekrar çırpıyoruz.
Sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyerek keki bitiyoruz.
Kıvamı aşırı akışkan olmuyor orta bir kıvam olsun. Çok koyu olursa sütle açabilirsiniz.
Bu ölçüler orta büyüklükteki bi tart kalıbı için. Daha büyük bir tepsi ya da borcam kullanacaksanız ölçüleri 1 bardak şekline çıkarın.
Tart kalıbımızı tereyağıyla yağlayıp biraz un serpiyoruz.
2 adet elmamızı soyup kesip ince ince dilimliyoruz.
Dilimleri yanyana iç içe bakacak şekilde dizip( iç kısmı da dolacak fotoğrafta dolu kısmını çekmeyi unutmuşum
Üzerine kek hamurumuzu döküyoruz.
Üstüne ceviz ya da fındık atabilirsiniz.
Ben 20-25 dk 180 derecede pişirdim.Önceden biraz fırını ısıtabilirsiniz. Herkes kendi fırınını daha iyi tanır o yüzden bazı fırınlarda 15 dk da bazılarında 30 dk da pişebilir .
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz, sonra kalıptan çıkarıp üzerine fırçayla sosu sürebilirsiniz.
Tarçın severseniz en son tarçın atabilirsiniz.
Çok pratik ve lezzetli bi tarif. Elma severler için harika ! evde bol bol elma varsa böyle de değerlendirebiliriz. İlk tarifim desteklerinizi yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler
Elmalı Soslu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım su bardağından biraz fazla yoğurt (sütle yoğurdu da karıştırabilirsiniz aynı ölçü olacak şekilde, ben öyle yaptım)
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket şekerli vanilin
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Arzuya göre ceviz ya da fındık, üstüne tarçın
2 adet elma ( tatlı daha iyi olur)
Elmalı Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt süt, şeker, yağ ve vanilini güzelce çırpıyoruz. (boza gibi bir kıvama geliyor)
Çırptıktan sonra buradan yarım bardak piştikten sonra üzerine dökmek için sos ayırıyoruz.
Sosumuzu ayırdıktan sonra 2 yumurta kırıp tekrar çırpıyoruz.
Sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyerek keki bitiyoruz.
Kıvamı aşırı akışkan olmuyor orta bir kıvam olsun. Çok koyu olursa sütle açabilirsiniz.
Bu ölçüler orta büyüklükteki bi tart kalıbı için. Daha büyük bir tepsi ya da borcam kullanacaksanız ölçüleri 1 bardak şekline çıkarın.
Tart kalıbımızı tereyağıyla yağlayıp biraz un serpiyoruz.
2 adet elmamızı soyup kesip ince ince dilimliyoruz.
Dilimleri yanyana iç içe bakacak şekilde dizip( iç kısmı da dolacak fotoğrafta dolu kısmını çekmeyi unutmuşum
Üzerine kek hamurumuzu döküyoruz.
Üstüne ceviz ya da fındık atabilirsiniz.
Ben 20-25 dk 180 derecede pişirdim.Önceden biraz fırını ısıtabilirsiniz. Herkes kendi fırınını daha iyi tanır o yüzden bazı fırınlarda 15 dk da bazılarında 30 dk da pişebilir .
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz, sonra kalıptan çıkarıp üzerine fırçayla sosu sürebilirsiniz.
Tarçın severseniz en son tarçın atabilirsiniz.
Çok pratik ve lezzetli bi tarif. Elma severler için harika ! evde bol bol elma varsa böyle de değerlendirebiliriz. İlk tarifim desteklerinizi yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler
Elmalı Soslu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı