AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Pudingli Turta (Efsane Oldu)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Pudingli Turta (Efsane Oldu) Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;
2,5 su bardağı un
180 gram tereyağı veya bizim yağ margarin yarım su toz şeker
3 kaşık süt
İç dolgusu için:
6 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2 paket vanilyalı puding tozu
200 gram labne peyniri
4-5 adet elma
Üstüne;
Pudra şekeri

Elmalı Pudingli Turta (Efsane Oldu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve şekeri elimizle yumuşatalım. Sonrasında yavaş yavaş unu ilave edelim.
Toparlandıktan sonra küçük bir beze ayıralım. Geri kalan hamura 2-3 kaşık süt ilave edelim ve yoğuralım.
Sonrasında yağlamış kek kalıbına hamuru eşit bir şekilde yayalım ve yarım saat buzdolabında bekletelim.
Kullandığım kelepçeli kalıbın 26 cm’likti.
Bir tencereye süt, şeker, puding tozunu alalım ve çırparak güzelce pişirelim ve altını kapatalım.
Katılaşmış soğumuş pudinge labne peyniri ilave edelim ve hızlıca çırpalım.
Son olarak ince ince küp doğanmış elmaları ilave edelim karıştıralım ve kalıba boşaltalım.
Ayırdığımız hamur bezesini rendenin büyük tarafıyla karışımın üzerine rendeleyelim.
Pastamızı 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirelim.
Pastayı en az 6 saat (Yada 1 gece) Buzdolabında bekletelim ve pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun
Elmalı Pudingli Turta (Efsane Oldu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst