Elmalı Pay

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Hisse Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ yahut margarin
1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı elma sirkesi
2.5- 3 su bardağı un
İç harcı
3 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tarçın

Elmalı Hisse Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendelenmiş elma şeker ve tereyağ ile pişirilir. Suyunu çekene dek pişirin. ( elmalar çok sulu ise pişirme öncesi fazla suyunu sıkabilirsiniz. ) İç gereç sulu olmazsa tart yumuşamaz. O yüzden iç harcımız olabildiğince kuru olmalıdır. ✓
Tarçın ve ceviz eklenir, karıştırılır.
Soğuması için kenara alınır. ✓
Yumurta, oda sıcaklığında tereyağ, sıvı yağ ve şeker karıştırma kabına alınır. ✓ sirke eklenir.
Sirke hamura kıtırlık veriyor, kesinlikle ekleyin, farkı göreceksiniz. ✓ azar azar un eği ile ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir. ✓
Hamur 3 modüle bölünüp 1 kesimini buzdolabına kaldırılır. ✓
Kalan hamur tart kalıbına nazaran kenar hissesini da hesap ederek açılır. ✓
Hamuru kalıba serip hali düzeltilir. ✓
Çatal ile üzerine meczuplar açılır delmek, fazla kabarmasını önlüyor ve halini koruma etmesini sağlıyor. ✓
Elmalı harç hamurun üzerine yayılır. ✓
Donmuş olan hamur rendelenerek tartın üzeri kapatılır. ✓
180 derece alt üst ayarda alt ve üstü büsbütün kızarana kadar pişirilir. yavaş yavaş içini çekerek kızarmalı, aksi halde iç harcı yumuşatır. ✓
Tamamen soğuduğunda pudra şekeri ile süslenir. Afiyet olsun .
Elmalı Hisse Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst