AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Pasta(Kıyır Kıyır)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Pasta(Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İçi için:
5-6 adet elma
1 çay bardağı şeker(damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
Pudra şekeri

Elmalı Pasta(Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
İçi için elmaları soyup rendeleyin. Şekeri katıp ocakta elmalar ölene kadar pişirin,altını kapatıp tarçın atın.
Yoğurduğunuz hamurdan mandalina büyüklüğünde alın. Elinizle açıp kenarları kesin. Kare olacak.
Bir kenarına elmalı harçtan koyun. Harcın yan tarafını enine,karşı tarafını uzunluğuna kesin.
Sırayla bir yandan bir karşıdan alıp harcın üstüne kapatın kenarını kapatın ve fazlalıkları kesin.
Önceden ısıtılmış fırında 180° derecede üstü pembeleşene kadar pişirin.
Soğuduktan sonra pudra şekeri dökün. Afiyet olsun.
Elmalı Pasta(Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst