SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Elmalı parfe tarifi, Elmalı parfe yapılışı
Elma ile kedi dilinin muhteşem uyumu
Malzemeler
3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma
1 Cay Bardağı (75 gr) Şeker
3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu
3 Yemek Kaşığı Su
1 Cay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
1 Adet Limon'un (ince rendelenmiş) Kabuğu
1 Paket Sade Krem Şanti
1 Su Bardağı (200 ml) Sut
810 Adet Kedi Dili Biskuvi
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin Kararmasına izin vermeden, şeker, limon suyu, mısır unu ve su ile birlikte, orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar, karıştırarak pişirin
Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin 1 Su bardağı soğuk sut ile krem şantiyi hazırlayın Krem şantinin icine, ceviz, limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı koyun, iyice karıştırın
Kedi dili biskuvilerini sute batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin
Uzerine şantili karışımın yarısını yayın
Bir sıra daha, yine sute batırarak ıslattığınız kedi dillerini dizin Uzerine kalan şantili karışımı yayın
Uzerini orterek, 1 saat kadar buzdolabında bekletin,
daha sonra derin dondurucuya kaldırın
En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra, istediğiniz zaman servis yapın
Elma ile kedi dilinin muhteşem uyumu
Malzemeler
3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma
1 Cay Bardağı (75 gr) Şeker
3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu
3 Yemek Kaşığı Su
1 Cay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
1 Adet Limon'un (ince rendelenmiş) Kabuğu
1 Paket Sade Krem Şanti
1 Su Bardağı (200 ml) Sut
810 Adet Kedi Dili Biskuvi
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin Kararmasına izin vermeden, şeker, limon suyu, mısır unu ve su ile birlikte, orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar, karıştırarak pişirin
Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin 1 Su bardağı soğuk sut ile krem şantiyi hazırlayın Krem şantinin icine, ceviz, limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı koyun, iyice karıştırın
Kedi dili biskuvilerini sute batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin
Uzerine şantili karışımın yarısını yayın
Bir sıra daha, yine sute batırarak ıslattığınız kedi dillerini dizin Uzerine kalan şantili karışımı yayın
Uzerini orterek, 1 saat kadar buzdolabında bekletin,
daha sonra derin dondurucuya kaldırın
En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra, istediğiniz zaman servis yapın