Elmalı parfe nasıl yapılır tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı parfe tarifi, Elmalı parfe yapılışı

Elma ile kedi dilinin muhteşem uyumu

Malzemeler

3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma
1 Cay Bardağı (75 gr) Şeker
3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu
3 Yemek Kaşığı Su
1 Cay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
1 Adet Limon'un (ince rendelenmiş) Kabuğu
1 Paket Sade Krem Şanti
1 Su Bardağı (200 ml) Sut
810 Adet Kedi Dili Biskuvi

Yapılışı

Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin Kararmasına izin vermeden, şeker, limon suyu, mısır unu ve su ile birlikte, orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar, karıştırarak pişirin
Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin 1 Su bardağı soğuk sut ile krem şantiyi hazırlayın Krem şantinin icine, ceviz, limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı koyun, iyice karıştırın
Kedi dili biskuvilerini sute batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin
Uzerine şantili karışımın yarısını yayın
Bir sıra daha, yine sute batırarak ıslattığınız kedi dillerini dizin Uzerine kalan şantili karışımı yayın
Uzerini orterek, 1 saat kadar buzdolabında bekletin,
daha sonra derin dondurucuya kaldırın
En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra, istediğiniz zaman servis yapın
 
Geri
Üst