Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
1 paket margarin
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı un
İç harç için;
3 adet orta uzunluk elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir avuç dövülmüş ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harç hazırlanışı :elmaların kabuğunu soyup rendeleyelim.
Üzerine şeker ve tarçını ekleyip elmalar suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Pişip soğuyunca cevizi de ekleyip karıştıralım.
Hamurun hazırlanışı:bütün materyalleri kabımıza alalım unu da denetimli bir biçimde ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru 5 eşit bezeye ayıralım.
Ayırdığımız bezeleri tabak büyüklüğünde açıp pizza kesiciyle 8 eşit kesime ayıralım ve harcı koyup saralım.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
40 adet kurabiye çıkmış oluyor.
Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
1 paket margarin
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
3 su bardağı un
İç harç için;
3 adet orta uzunluk elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Bir avuç dövülmüş ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç harç hazırlanışı :elmaların kabuğunu soyup rendeleyelim.
Üzerine şeker ve tarçını ekleyip elmalar suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Pişip soğuyunca cevizi de ekleyip karıştıralım.
Hamurun hazırlanışı:bütün materyalleri kabımıza alalım unu da denetimli bir biçimde ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru 5 eşit bezeye ayıralım.
Ayırdığımız bezeleri tabak büyüklüğünde açıp pizza kesiciyle 8 eşit kesime ayıralım ve harcı koyup saralım.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
40 adet kurabiye çıkmış oluyor.
Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı