Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4.5 su br)
İç harcı için
6 adet orta uzunluk elma
1 su bardağı ıslatılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
Üzerine
Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iç harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyip şekerle birlikte bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
Daha sonra doğranmış cevizi ve tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamuru için, oda ısısındaki tereyağını ve yoğurdu,pudra şekerini,sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilyayı yoğuralım. Denetimli bir formda unu ekleyelim.
Hamurdan az az alarak 2 tane yağlı kağıdın ortasında oklava yardımıyla açalım.
Su bardağıyla yuvarlaklar yapalım.
Yuvarlakların yarısına çizikler atalım.
Çizik yapmadığımız yuvarlakların üzerine elmalı harçtan koyalım.
Üzerine çizik attığımız yuvarlağı koyup bu sefer çay bardağıyla 2 yuvarlak parçayı birleştirelim. Bu formda hamur bitene kadar devam edelim.
Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-17 dk pişirelim.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Bu ölçüde yaklaşık 24 adet çıkıyor.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4.5 su br)
İç harcı için
6 adet orta uzunluk elma
1 su bardağı ıslatılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağından biraz fazla toz şeker
Üzerine
Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iç harcı hazırlayalım. Elmaları rendeleyip şekerle birlikte bir tencerede suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
Daha sonra doğranmış cevizi ve tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamuru için, oda ısısındaki tereyağını ve yoğurdu,pudra şekerini,sıvı yağı, kabartma tozu ve vanilyayı yoğuralım. Denetimli bir formda unu ekleyelim.
Hamurdan az az alarak 2 tane yağlı kağıdın ortasında oklava yardımıyla açalım.
Su bardağıyla yuvarlaklar yapalım.
Yuvarlakların yarısına çizikler atalım.
Çizik yapmadığımız yuvarlakların üzerine elmalı harçtan koyalım.
Üzerine çizik attığımız yuvarlağı koyup bu sefer çay bardağıyla 2 yuvarlak parçayı birleştirelim. Bu formda hamur bitene kadar devam edelim.
Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15-17 dk pişirelim.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Bu ölçüde yaklaşık 24 adet çıkıyor.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı