Elmalı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
150 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un
İç harcı için;
3 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
Üzeri için;
Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcı hazırlamak için, elmalar soyulup rendelenir.
Küçük bir tencereye konulup, üzerine tarçın ve pudra şekeri eklenir.
Elmalar suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir.
Son olarak çekilmiş fındık eklenerek karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Hamur için derin bir kaba margarin, yumurta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu konulup, üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğrulup, yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur üç bezeye ayrılır. Her beze ince uzun bir genişlikte açılıp, hamurun uç kısmı kesme aparatı yada bıçak ile çizikler biçiminde kesilerek şekillendirilir.
Hamurun kenar kısmına iç harç konulup, rulo halinde sarılır. Şerit halindeki hamur, istenilen genişlikte kesilir.
Her beze birebir formda hazırlanıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeler dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler uygunca soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst