Elmalı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

İç harçı için;
3 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
İsteğe bağlı yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Hamuru için;
250 gram margarin (oda ısısında)
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımız hazırlanır.
Elmalar rendelenir.1 çay bardağı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip suyu çekene kadar kavrulur.
Ceviz konulacaksa kavrulmaya yakın eklenir iç harç soğumaya bırakılır.
Hamur imaline geçilir. Oda ısısında olan margarin bir kaba alınır ,üzerine 1 fincan pudra şekeri ,1 yemek kaşığı yoğurt eklenir yoğrulur.
1 çay kaşığı kabartma tozu eklenir yoğrulur.
Azar azar un ek edilir kıvama gelince istediğiniz formu verip iç harçı konulur. (benim verdigim form ile 35 adet çıkıyor )
Önceden ısıtılmış 175 ° c fırında 20-30 dk ortası pişirilir. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst