Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Un
İç gereci
2 büyük uzunluk elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Rendelediğimiz elmayı, tarçını ve şekeri küçük bir tencereye alalım.
Orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyunca cevizleri ekleyelim.
Yoğurma kabına un hariç hamur gereçlerini alarak güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş un ek edelim.
Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu çok fazla ekleyerek hamurumuzu sertleştirmeyelim.
Yoğrulan hamuru 4 kesime bölüp beze yapalım.
Bezelerden birini tezgaha alalım.
Bezeyi unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak formda açalım. (açılan hamurun tam yuvarlak olması için tencere kapağı ile kestim)
Evvel dörde, her bir parçayı da 2 ye bölelim. Toplam 8 üçgen elde ediyoruz.
Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak, sigara böreği sarar üzere saralım. Her beze için tıpkı süreci uygulayalım ve tepsiye dizelim.
Evvelce ısıtılmış fırında 170 derece, alt-üst ayarda pişirelim. Kurabiyelerin altı hafif kızarınca fırından alalım.
Elmalı kurabiyelerimiz ılıyınca üzerine pudra şekeri serpip, servis edelim. Afiyet olsun
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Un
İç gereci
2 büyük uzunluk elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Rendelediğimiz elmayı, tarçını ve şekeri küçük bir tencereye alalım.
Orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyunca cevizleri ekleyelim.
Yoğurma kabına un hariç hamur gereçlerini alarak güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş un ek edelim.
Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu çok fazla ekleyerek hamurumuzu sertleştirmeyelim.
Yoğrulan hamuru 4 kesime bölüp beze yapalım.
Bezelerden birini tezgaha alalım.
Bezeyi unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak formda açalım. (açılan hamurun tam yuvarlak olması için tencere kapağı ile kestim)
Evvel dörde, her bir parçayı da 2 ye bölelim. Toplam 8 üçgen elde ediyoruz.
Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyarak, sigara böreği sarar üzere saralım. Her beze için tıpkı süreci uygulayalım ve tepsiye dizelim.
Evvelce ısıtılmış fırında 170 derece, alt-üst ayarda pişirelim. Kurabiyelerin altı hafif kızarınca fırından alalım.
Elmalı kurabiyelerimiz ılıyınca üzerine pudra şekeri serpip, servis edelim. Afiyet olsun
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı