- Konu Yazar
- #1
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Kurabiye için;
125 gram tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık şeker
Aldığı kadar un
İç harcı için;
3 tane elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle hamuru kıvam alana denk yoğuralım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletelim.
İç harcı için elmaları rendeleyip başka gereçleri de ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Hamur ve iç soğuduktan sonra merdane yardımı ile hamuru açıp bardak ile keselim ve içini doldurup hafif aralık bırakalım .
180 derece ısınan fırına üstü kızarana kadar pişirip soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis edelim.
Kurabiye için;
125 gram tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık şeker
Aldığı kadar un
İç harcı için;
3 tane elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle hamuru kıvam alana denk yoğuralım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletelim.
İç harcı için elmaları rendeleyip başka gereçleri de ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Hamur ve iç soğuduktan sonra merdane yardımı ile hamuru açıp bardak ile keselim ve içini doldurup hafif aralık bırakalım .
180 derece ısınan fırına üstü kızarana kadar pişirip soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis edelim.