Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;
4 adet elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Hamuru için;
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları soyup rendeleyip uygun bir tavaya alın üzerine şekeri ekleyip orta ara karıştırarak pişmeye bırakın büsbütün elmalar yumuşamaya başlayınca üzerine tarçın ve cevizi ekleyip bir iki cins karıştırıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Hamuru için gereken bütün materyalleri yoğurma kabına alıp elimizle karıştıralım ununu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur hazırlayalım.
Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp düz bir yerde çay tabağı boyutunda açalım. Elmalı harçtan 1 çay kaşığı koyup rulo halinde saralım fotoğraftaki manzara edilecek.
Daha sonra bütün hamura tıpkı süreci yapıp, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim fırından çıktıktan sonra soğutup, üzerine pudra şekeri serpelim.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst