- Konu Yazar
- #1
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un
Pudra şekeri
İç harcı :
3 tane büyük elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık yahut ceviz içi
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Kurabiyemiz için iç harcını hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyelim.
Üzerine şeker tarçın ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Suyunu çeken elmaları mızı içine fındık ceviz karışımını ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamur için uygun bir kaba tereyağı pudra şekeri ,vanilya ,yumurta ,hamur kabartma tozu, un ve başka gereçlerimizi ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünden kesimler alalım yuvarlak yapalım.
Sonra onu biraz açalım üsten ve sağ ve soldan alttan keselim. Kare biçimini elde edelim.
Kare olan hamura bir köşesine sekiz tane kesik atalım. Çabucak öbür tarafına da kesik atalım.
Üst boşluğa elmalı harç koyalım aşağı tarafta duran kare küçük hamuru harç olanın üzerine kapatalım
Açılmasın diye çatalla bastıralım ve kestiğimiz eksileri üsten yandan alarak biçim verelim.
Birinci kez yaptım olağanüstü oldu 180 derecede 30, 35 dakika pişirelim. Denetimli bir biçimde afiyetler olsun inşallah üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri ilave edelim.
250 gram tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un
Pudra şekeri
İç harcı :
3 tane büyük elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık yahut ceviz içi
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Kurabiyemiz için iç harcını hazırlayalım. Elmaları soyup rendeleyelim.
Üzerine şeker tarçın ekleyip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Suyunu çeken elmaları mızı içine fındık ceviz karışımını ekleyip soğumaya bırakalım.
Hamur için uygun bir kaba tereyağı pudra şekeri ,vanilya ,yumurta ,hamur kabartma tozu, un ve başka gereçlerimizi ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünden kesimler alalım yuvarlak yapalım.
Sonra onu biraz açalım üsten ve sağ ve soldan alttan keselim. Kare biçimini elde edelim.
Kare olan hamura bir köşesine sekiz tane kesik atalım. Çabucak öbür tarafına da kesik atalım.
Üst boşluğa elmalı harç koyalım aşağı tarafta duran kare küçük hamuru harç olanın üzerine kapatalım
Açılmasın diye çatalla bastıralım ve kestiğimiz eksileri üsten yandan alarak biçim verelim.
Birinci kez yaptım olağanüstü oldu 180 derecede 30, 35 dakika pişirelim. Denetimli bir biçimde afiyetler olsun inşallah üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri ilave edelim.