- Konu Yazar
- #1
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Pudra şekeri
Hamur Gereçleri
Yarım paket margarin (125 gram)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Çay kaşığının ucuyla tuz
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaları soyup rendeledikten sonra bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirip tencerenin altını kapatın.
tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin.
Hamurumuz kulak göğsü kıvamından biraz daha katı olacak halde yoğurun.
Hamuru istediğiniz üzere şekillendirin.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine çokça pudra şekeri ekin.
4 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Pudra şekeri
Hamur Gereçleri
Yarım paket margarin (125 gram)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Yarım su bardağı yoğurt
Çay kaşığının ucuyla tuz
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Elmaları soyup rendeledikten sonra bir tencereye koyup altını yakın, şekeri ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirip tencerenin altını kapatın.
tarçın ve ceviz içini ekleyip, karıştırın, bir kenarda bekletin.
Hamurumuz kulak göğsü kıvamından biraz daha katı olacak halde yoğurun.
Hamuru istediğiniz üzere şekillendirin.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp, elmalı kurabiyeleri soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra elmalı kurabiyelerin üzerine çokça pudra şekeri ekin.