SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 adet yumurta
150 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 – 4.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
4 adet elma
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce iç harcı hazırlayalım.
Elmaları soyup rendeleyelim ve üzerine toz şekerinide ilave edip yüksek ateşte suyu çıkana kadar pişirelim.
En son tarçın ve cevizi ilave ederek karıştırıp ocaktan alalım.Soğuması için bir tabağa koyalım.
Hamuru için un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına koyalım.
Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve herbir parçayı açalım.
Resimdeki gibi düzgün bir şekil alması için servis tabağı kullanarak yuvarlak bir şekilde keselim ve yine resimdeki gibi dilimlere ayırıp geniş taraflarına iç harcı paylaştıralım.
Geniş taraftan dar tarafa doğru yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
180 derecede 20 25 fak. Pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 adet yumurta
150 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 – 4.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
4 adet elma
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce iç harcı hazırlayalım.
Elmaları soyup rendeleyelim ve üzerine toz şekerinide ilave edip yüksek ateşte suyu çıkana kadar pişirelim.
En son tarçın ve cevizi ilave ederek karıştırıp ocaktan alalım.Soğuması için bir tabağa koyalım.
Hamuru için un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına koyalım.
Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve herbir parçayı açalım.
Resimdeki gibi düzgün bir şekil alması için servis tabağı kullanarak yuvarlak bir şekilde keselim ve yine resimdeki gibi dilimlere ayırıp geniş taraflarına iç harcı paylaştıralım.
Geniş taraftan dar tarafa doğru yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
180 derecede 20 25 fak. Pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı