SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
İç gereci :
6 adet orta uzunluk kırmızı elma
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
2 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Hamuru :
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un (yaklaşık 5 çorba kepçesi kadar)
Üzeri için :
Yumurta akı
File fındık yahut dövülmüş fındık yahut ceviz
Piştikten sonra pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle kurabiyemizin iç gerecini hazırlayalım. Elmaları rendeleyin şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ateşi kapatıp tarçını ve cevizi ekleyin soğumaya bırakın.
Tüm hamur materyallerini sırasıyla ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 15 dk kadar hamurumuzu dinlendirelim.
Merdane yardımıyla hamurumuzu açalım (üzerine yağlı kağıt koyarsanız daha kolay açılır )
İstenilen incelikte açıldıktan sonra geniş su bardağıyla hamurumuzu yuvarlak biçimlerde keselim.
İçine 1 tatlı kaşığı dolusu elmalı harçtan koyup kapatalım bu biçimde tepsiyi dolduralım.
Fırını 180°ye ayarlayıp ısıtalım.
Fırına girmeden evvel kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürüp varsa file fındık yoksa ceviz serpip fırına verelim.
Üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Soğuyunca kıtırlık kazanacaktır.
Servis edeceğiniz kadarının üzerine pudra şekeri serpin ( aksi taktirde kalanlar yumuşayacaktır). Afiyet olsun.
İç gereci :
6 adet orta uzunluk kırmızı elma
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
2 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Hamuru :
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un (yaklaşık 5 çorba kepçesi kadar)
Üzeri için :
Yumurta akı
File fındık yahut dövülmüş fındık yahut ceviz
Piştikten sonra pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle kurabiyemizin iç gerecini hazırlayalım. Elmaları rendeleyin şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Ateşi kapatıp tarçını ve cevizi ekleyin soğumaya bırakın.
Tüm hamur materyallerini sırasıyla ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 15 dk kadar hamurumuzu dinlendirelim.
Merdane yardımıyla hamurumuzu açalım (üzerine yağlı kağıt koyarsanız daha kolay açılır )
İstenilen incelikte açıldıktan sonra geniş su bardağıyla hamurumuzu yuvarlak biçimlerde keselim.
İçine 1 tatlı kaşığı dolusu elmalı harçtan koyup kapatalım bu biçimde tepsiyi dolduralım.
Fırını 180°ye ayarlayıp ısıtalım.
Fırına girmeden evvel kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürüp varsa file fındık yoksa ceviz serpip fırına verelim.
Üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Soğuyunca kıtırlık kazanacaktır.
Servis edeceğiniz kadarının üzerine pudra şekeri serpin ( aksi taktirde kalanlar yumuşayacaktır). Afiyet olsun.