Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan pudra şekeri
2-3 su bardağı un
İsteğe nazaran hamurun içine limon kabuğu yahut portakal kabuğu rendesi koyabilirsiniz
İç harcı için :
3 – 4 elma rendesi
Dövülmüş ceviz içi (isteğe nazaran fındık, fıstık da koyabilirsiniz)
Tarçın

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak elmaları soyalım ve rendeleyelim.
Daha sonra rendelediğimiz elmaları bir tavaya alalım içine tarçın ekleyip suyunu çekene kadar da pişirelim elmalar piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Bir yoğurma kabı içerisine tereyağı, yoğurt ve pudra şekerini ekleyip yoğuralım ve daha sonra unu azar azar ekleyip çok sert bir hamur olmayacak biçimde yoğuralım, ele yapışmayan bir kıvam olduğunda yoğurmayı bırakalım.
Elma harcımızın içine dövülmüş cevizleri ekleyelim ve karıştıralım.
Hamurumuzu alıp 5 kesime bölelim ve yuvarlak biçimde bezeler haline getirelim, daha sonra da bir merdane yardımıyla küçük bir tatlı tabağı biçiminde açalım.
Açtığımız hamuru bir bıçak yardımıyla eşit olacak formda 4 modüle ayıralım ve iç harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar koyalım ve yuvarlayıp üstünü kapatalım.
Bitirdikten sonra tepsimizi çok az altı yanmayacak halde yağlayalım ve 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst