SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan pudra şekeri
2-3 su bardağı un
İsteğe nazaran hamurun içine limon kabuğu yahut portakal kabuğu rendesi koyabilirsiniz
İç harcı için :
3 – 4 elma rendesi
Dövülmüş ceviz içi (isteğe nazaran fındık, fıstık da koyabilirsiniz)
Tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak elmaları soyalım ve rendeleyelim.
Daha sonra rendelediğimiz elmaları bir tavaya alalım içine tarçın ekleyip suyunu çekene kadar da pişirelim elmalar piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Bir yoğurma kabı içerisine tereyağı, yoğurt ve pudra şekerini ekleyip yoğuralım ve daha sonra unu azar azar ekleyip çok sert bir hamur olmayacak biçimde yoğuralım, ele yapışmayan bir kıvam olduğunda yoğurmayı bırakalım.
Elma harcımızın içine dövülmüş cevizleri ekleyelim ve karıştıralım.
Hamurumuzu alıp 5 kesime bölelim ve yuvarlak biçimde bezeler haline getirelim, daha sonra da bir merdane yardımıyla küçük bir tatlı tabağı biçiminde açalım.
Açtığımız hamuru bir bıçak yardımıyla eşit olacak formda 4 modüle ayıralım ve iç harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar koyalım ve yuvarlayıp üstünü kapatalım.
Bitirdikten sonra tepsimizi çok az altı yanmayacak halde yağlayalım ve 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan pudra şekeri
2-3 su bardağı un
İsteğe nazaran hamurun içine limon kabuğu yahut portakal kabuğu rendesi koyabilirsiniz
İç harcı için :
3 – 4 elma rendesi
Dövülmüş ceviz içi (isteğe nazaran fındık, fıstık da koyabilirsiniz)
Tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak elmaları soyalım ve rendeleyelim.
Daha sonra rendelediğimiz elmaları bir tavaya alalım içine tarçın ekleyip suyunu çekene kadar da pişirelim elmalar piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Bir yoğurma kabı içerisine tereyağı, yoğurt ve pudra şekerini ekleyip yoğuralım ve daha sonra unu azar azar ekleyip çok sert bir hamur olmayacak biçimde yoğuralım, ele yapışmayan bir kıvam olduğunda yoğurmayı bırakalım.
Elma harcımızın içine dövülmüş cevizleri ekleyelim ve karıştıralım.
Hamurumuzu alıp 5 kesime bölelim ve yuvarlak biçimde bezeler haline getirelim, daha sonra da bir merdane yardımıyla küçük bir tatlı tabağı biçiminde açalım.
Açtığımız hamuru bir bıçak yardımıyla eşit olacak formda 4 modüle ayıralım ve iç harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar koyalım ve yuvarlayıp üstünü kapatalım.
Bitirdikten sonra tepsimizi çok az altı yanmayacak halde yağlayalım ve 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı