Elmalı Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı un
250gr margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
1çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için
4 adet elma rendesi
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kalığı tarçın
1 avuç ceviz(isteğe göre)
Üzeri için
Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce iç gerecini tavada tümünü dökerek ocağa alın. Elma suyunu çekene kadar pişirin.
Hamurunu hoş yoğurun.
Daha sonra merdane ile açın geniş bir tabağı açılan hamurun üstüne kapatın ve tabağın dışında kalan hamur modülleri kesin.
Tabağı alıp yuvarlak olan açılmış hamurumuzu evvel 2ye sonra 4e ve 8e bölüyoruz.
Bölünen kesimlere iç harcını koyup hamurun geniş yerinden ince yerine hakikat yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
Her kademe hamur bitene kadar tıpkı halde yapılacak.
Altı ve üstü pembeleşince fırından çıkartın. Çok rengi dönmesin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis yapınız. Bu tarifle bu ölçüde yıllardır yapıyorum ve büyük bir tepsi kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst